Журналістка ТСН в Давосі паралізувала своїм запитанням знаменитого робота Софію

Журналістка ТСН в Давосі паралізувала своїм запитанням знаменитого робота СофіюНа українському сніданку в Давосі найдосконаліший штучний інтелект не зміг відповісти на питання української журналістки про те, як можна побороти корупцію. Щоб «прийти до тями» роботу «Софії» знадобилася допомога.

Людиноподібний робот «Софія» створений як образ та подоба відомої актриси Одрі Хепберн, має громадянство Саудівської Аравії, здатний вчитися, підтримувати невимушену бесіду, а в одному з інтерв\’ю обіцяв повбивати людей. Правда потім передумав і додав, що це був жарт.

Зараз Софія гастролює на Форумі в Давосі, користуючись нагодою, кореспондент ТСН телеканалу «1+1» Ольга Кошеленко задала їй питання: «Софія, могла б ти щось порадити, як побороти політичну корупцію в світі і конкретно в Україні?».

У відповідь Софія крутила головою, водила очима, посміхалася і мовчала. Інженер, який її обслуговує пояснив: вона б могла відповісти, але сьогодні не налаштована на бесіду. На завершення робота спіткало щось на зразок нервового сіпання, але її привели «до тями».

Те, з чим з наскоку не впорався штучний інтелект, поки не поборов і людський. Корупція і уповільнення реформ були одними з найбільш обговорюваних тем серед учасників саміту в Давосі.

peredplata