Саакашвілі депортували в Польщу – прикордонники

Саакашвілі депортували в Польщу - прикордонники
У Державній прикордонній службі повідомили, що видворили лідера партії \”Рух нових сил\” Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook.

\”Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування\”, – написав Слободян.

Він зазначив, що під час виконання процедури на правоохоронців накинулися невідомі із оточення Саакашвілі і тому вони змушені були захищатися та застосували силову підтримку.

Також Слободян додав, що лідера \”РНС\” видворили із України із дотриманням усіх юридичних формальностей у відповідності до судових рішень, які визнали, що він перебував не території України незаконно.

Як повідомляють джерела \”Української правди\”, Саакашвілі вивезли із аеропорту \”Бориспіль\” чартерним літаком, який близько 17.45 мав приземлитися в аеропорту ім. Ф.Шопена у Варшаві.

Як відомо, близько 15:00 12 лютого Саакашвілі затримали у столичному ресторані.

Високопоставлені джерела \”Української правди\” в правоохоронних органах повідомили, що Саакашвілі можуть депортувати в одну з країн Європи.

9 лютого Саакашвілі заявляв про спробу його викрадення \”людьми з автоматами\” у готелі в центрі Києва.

Перший раз Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня. Йому інкримінують ч 2. статті 256 – \”Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності\”.

Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

26 січня Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт.

У Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до 3 років тюремного ув\’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмовуДержавної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.

Як відомо, у листопаді 2017 року СБУ спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії.

Українська правда

peredplata