ОЗХЗ завершила розслідування отруєння в Солсбері

ОЗХЗ завершила розслідування отруєння в Солсбері

ОЗХЗ сьогодні надасть результати експертизи речовини, якою були отруєні Скрипалі. Фото: faktor.bg

Експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) завершили вивчення обставин інциденту в Солсбері і передали свій звіт Великій Британії.

Зазначається, що в четвер, 12 квітня, організація направить свої висновки всім країнам-членам організації, пише Daily Mail.

\”Відповідно до встановленої практики вони передали нам остаточну версію звіту як державі, за запитом якої він був зроблений\”, – заявив представник британського міністерства.

Він також зазначив, що Лондон попросив ОЗХЗ поширити текст серед країн-учасниць Конвенції з хімічної зброї, включаючи Росію, і опублікувати основні висновки, щоб усі могли їх побачити о 12.00 (14.00 за Києвом).

Співробітники ради Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідали Велику Британію і зібрали зразки токсичної речовини, яким були отруєні Сергій і Юлія Скрипалі. Ці зразки були запечатані і доставлені в лабораторію ОЗХЗ 23 березня 2018 року. Велика Британія заявила про своє бажання зробити весь процес якомога більш прозорим і поділитися результатами розслідування з іншими країнами-членами ОЗХЗ.

peredplata