Нові церковні ініціативи Петра Порошенка

Нові церковні ініціативи Петра Порошенка

Цікавий хід, який мало хто й помітив за Великодними святами. Петро Порошенко транзитом до Берліну 9 квітня залетів у Стамбул, де й зустрілась українська делегація з вселенським патріархом Варфоломієм. Преса цю зустріч не висвітлювала…

І от сьогодні Порошенко вирішив ошелешити народ. Мовляв, домовися у Стамбулі з патріархом Варфоломієм про створення \”нової Української автокефальної помісної церкви\” на основі об\’єднання православвних церков. Йдеться про дві церкви: УПЦ Київського патріархату і Українську православну автокефальну церкву. Сьогодні Петро Порошенко зробив з цього приводу заяву під час зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради і просив підтримати його ініціативу.

Зрозуміло, що від згоди одного патріарха Варфоломія ці дві церкви канонізованими не стануть, навіть якщо вони об\’єднаються. Це може вирішити лише вселенський православний собор. Коли відбудеться наступний, Дев\’ятий вселенський праввославвний собор – ще точно невідомо. Але хто в ці подробиці буде вникати? Для піару перед виборами і так зійде.

Нові церковні ініціативи Петра Порошенка

peredplata