На Буковині 2-річний хлопчик загинув внаслідок пожежі

25 травня у селі Комарівці Сторожинецького  району трапилася пожежа у житловому будинку. Власники розтопили піч на кухні, щоб приготувати їжу. Вогонь господарі залишили на певний час без нагляду, а самі пішли поратися по господарству. За попередніми висновками фахівців, внаслідок порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення полум’я поширилося по домашніх речах у будинку та дісталося покрівлі. Через те, що  у будинку знаходилось багато одягу, він почав тліти, тому у приміщенні утворилося щільне задимлення. У момент виникнення пожежі всередині будинку перебували діти. Помітивши вогонь та відчувши дим, вони вибігли на вулицю та повідомили про пожежу батьків. Зрозумівши, що один із дітей – 2-річний хлопчик, залишився всередині будинку, батько кинувся на порятунок сина. Одночасно із цим, про пожежу було повідомлено пожежно-рятувальні підрозділи. До прибуття вогнеборців, чоловік виніс хлопчика із задимленого приміщення із ознаками отруєння чадним газом. Дитину було передано медикам. На жаль, по дорозі до лікарні дитина померла у кареті швидкої медичної допомоги.

Ще одна пожежа із трагічними наслідками сталася  28 травня на вул. Воробкевича у місті Чернівці. Із вікон квартири на 5-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку сусіди помітили дим та викликали рятувальників. На місце події прибули вогнеборці Групи пожежогасіння Аварійно-рятувальної частини спеціального призначення. Рятувальники увійшли всередину квартири та встановили, що пожежа сталася у житловій кімнаті, де загорівся диван. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем – паління в ліжку. Ймовірніше всього, власниця квартири заплила цигарку, лягла відпочити та заснула. Недопалок впав у постільні речі, почав тліти та призвів до пожежі. Через запізніле повідомлення про пожежу, врятувати господарку вже не було змоги – жінка, 1952 року народження, була без ознак життя.

Решта пожеж впродовж вихідних днів виникли у Кіцманському, Хотинському, Заставнівському, Кельменецькому та Путильському  районах – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata