Бунт в’язнів у чернівецькому СІЗО: родичі в’язнів звинувачують конвоїрів та адміністрацію у масовому побитті затриманих

Бунт в’язнів у чернівецькому СІЗО:  родичі в’язнів  звинувачують конвоїрів та адміністрацію у масовому побитті затриманих

 

Понад 20 людей сьогодні зранку прийшли до Чернівецького СІЗО щоб зустрітися зі своїми рідними, адже переконані, що ув’язнених били.

Про це повідомляє телеканал “Буковина”.

Сьогодні рано, зустрічаю я конвоїра на Калинівському ринку. Він мені каже, що з кожної камери виводили людей і били, у тому числі і мого сина. Все, і я більше нічого не знаю. Я хочу тепер побачити свого сина, – Галина, мати засудженого. 

Начальник Чернівецької установи виконання покарань №33, каже, що масового побиття не було і діяли вони у межах повноважень.

Вчора, приблизно о 14 годині, з обіду, в установі ускладнилась оперативна обстановка. Вона була пов’язана із нападом на нашого працівника. В результаті нашими працівниками було застосовано усіх необхідних заходів, для того, щоб припинити подальші неправомірні дії в’язнів. Провели обшукові роботи. Було нейтралізовано ряд осіб негативної спрямованості та ізольовано у окремі приміщення. За результатами було вилучено 17 мобільних телефонів, були вилучені заточки та заборонені предмети, які вони зберігали при собі. Це все задокументовано та передано у прокуратуру, – начальник державної установи Чернівецька установа виконання покарань (№33) Петро Лисак.

Рідні ув’язнених зможуть побачити своїх близьких у понеділок, якщо матимуть відповідний дозвіл на зустріч.

Люди впевнені, що напередодні в’язнів жорстоко побили, бо ті передали на волю фрагменти відео, на якому видно синці від кийків. Більше того, адвокат одного з підсудних запевняє, що є смертельний випадок, – передає ТСН.

В адміністрації СІЗО пояснюють, що підсудні влаштували бунт, один із них накинувся на конвоїра, потім арештанти підпалили ганчір’я у вентиляційній системі і почали вибивати двері камер. Керівництво було змушене викликати Нацгвардію та ізолювати чотирьох призвідників. Також у камерах провели обшуки та  вилучили телефони, заточки й інші заборонені предмети, а от побиття в’язнів, а надто смерть, в адміністрації заперечують.

“Почали деякі камери виявляти невдоволення, намагалися вийти з камер, вибивали двері. Обшуки було проведено, нейтралізовано декілька осіб негативної спрямованості, ізольовано в окремі приміщення. До осіб, що чинили опір, застосовувались відповідні дії – не били, наручники одягали, загиб руки за спину”, – стверджує начальник Чернівецького СІЗО Петро Лисак.

peredplata