Бунт зі стріляниною: з’явилось відео сутички прикордонників і місцевих жителів на Буковині. ДОПОВНЕНО

У мережі з’явилось відео сутички біля кордону з Румунією на Буковині.

Відеозапис поширив Сторожинець.інфо у Facebook.

На кадрах видно, як прикордонники виясняють стосунки з невідомими особами у камуфляжі. В охоронців порядку – зброя.

“Напад на прикордонний наряд. Ви своїми діями порушуєте порядок несення нашої служби”, – головрить один із прикордонників.

У дописі під відео зазначається, що це були жителі села Красноїльськ.

Нагадаємо, сьогодні близько 16:00 група з майже 20 невідомих осіб намагалась напасти на прикордонників під час патрулювання.

Як повідомили у прес-службі прикордонників, на мирні вмовляння припинити незаконні дії невідомі не реагували. В результаті, після попередження та пострілу вгору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників. Наразі поранений доставлений до місцевої лікарні. Йому надано першочергову медичну допомогу.

У Чернівецькій області учора, 19 червня співробітники Державної прикордонної служби відбили блокування прикордонного наряду групою невідомих осіб.

Як повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, сьогодні на прикордонній ділянці українсько-румунського кордону в Сторожинецькому району приблизно о 16.00 група невідомих у кількості до 20 осіб спробували блокувати рухприкордонному нарядові. Вони намагалися здійснити груповий напад на прикордонників.

За інформацією прес-служби, співробітники ДПСУ були змушені захищатися, оскільки на мирні вмовляння припинити незаконні дії група осіб не реагувала. “Пізніше, коли усі спроби владнати ситуацію без застосування сили були вичерпані, після попередження та пострілу вгору, прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників”, – повідомили у прес-службі, додавши, що пораненого доставили до лікарні, де йому надано першочергову медичну допомогу.

“Завдяки діям резервів прикордонного підрозділу у взаємодії з підрозділами Національної поліції ситуацію локалізовано. З метою стабілізації обстановки на державному кордоні організовано та проводиться комплекс додаткових оперативно-профілактичних заходів”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Співробітники ДПСУ поінформували про цей інцидент Національну поліцію та інші правоохоронні органи.

Згодом у мережі з’явилось відео сутички біля кордону з Румунією на Буковині. На кадрах видно, як прикордонники виясняють стосунки з невідомими особами у камуфляжі. В охоронців порядку – зброя.

“Напад на прикордонний наряд. Ви своїми діями порушуєте порядок несення нашої служби”, – говорить один із прикордонників.

У дописі під відео зазначається, що це були жителі села Красноїльськ.

На інцидент у Чернівецькій області відреагував і генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він вимагає повернути кримінальну відповідальність за нелегальний перетин державного кордону.

“Це ганебно і неприпустимо, коли країна у війні не має кримінальної відповідальності за нелегальний перетин Держкордону”, – вважає Генпрокурор.

peredplata