На Буковині внаслідок зіткнення пасажирського мікроавтобуса з потягом загинуло двоє осіб

Ще семеро пасажирів доставлено до лікарні, троє з них – в реанімації. На місці події працівники поліції встановлюють обставини дорожньо-транспортної пригоди.

О 17 годині 27 хвилин до поліції надійшло повідомлення про зіткнення у селі Мамаївці Кіцманського району мікроавтобуса «Мерседес Спрінтер» та вантажного потяга сполученням “Неполоківці-Чернівці”.

Виїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що 62-річний водій не переконався у безпечності проїзду через залізничну колію та допустив зіткнення. За попередньою інформацією, на момент ДТП на переїзді працювала світлова та звукова сигналізація. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

ДТП сталося о 17 годині 15 хвилин. У салоні мікроавтобуса знаходилося 15 пасажирів – працівників одного з приватних підприємств. Транспортний засіб належить іншому підприємцю, з котрим укладено договір на перевезення працівників фірми. У перевізника є ліценція на внутрішні перевезення пасажирів.

В ході досудового розслідування трагічної автопригоди, що сталася по обіді 27-го липня в Кіцманському районі, працівники поліції встановили, що на підставі договору з птахофабрикою перевізник розвозив працівників підприємства по домівках. Порушивши вимоги дорожніх знаків і проігнорувавши світлову сигналізацію, водій мікроавтобуса допустив зіткнення з вантажним потягом. Внаслідок ДТП двоє пасажирів загинуло та 7 було травмовано. Потерпілі – жителі Кіцманського, Заставнівського та Вижницького районів, віком від 15 до 58 років.

Від отриманих травм на місці пригоди загинули 31-річний житель Заставнівського району та 69-річна чернівчанка.

Водія мікроавтобуса затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після огляду лікарів його направлено на медичне освідчення для перевірки на наявність алкоголю в крові. За фактом автопригоди слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. На місці ДТП проводяться першочергові слідчі дії.

О 18 годині 50 хвилин відновлено рух залізничного транспорту.

Коментар: Олександр Чубей – заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata