Безпека дітей понад усе: буковинців закликають нагадати малечі правила пожежної безпеки

Безпека дітей понад усе!

 

Питання пожежної безпеки для дітей і підлітків в наш час є надзвичайно важливими, тому, батьки, вихователі дитячих садків і вчителі повинні приділяти йому належну увагу.

Як правило, якщо виникає пожежа, то це трапляється раптово і вогонь поширюється дуже швидко. Не розгубитися в такій ситуації неможливо, а якщо у дитини не досить знань, як поводитися при пожежі, то ситуація може виявитися плачевною.

Саме тому Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре закликає буковинців нагадати малечі основні правила пожежної безпеки:

  • Сірники, запальнички та інші предмети, за допомогою яких можна розпалювати вогонь не іграшка. Батьки повинні прибирати їх подалі від дитячих очей, а діти, якщо натрапили на подібні знахідки, ні в якому разі не повинні брати їх в руки.
  • Не можна використовувати переносні електричні обігрівачі для сушіння білизни.
  • Не можна залишати електричні прилади без нагляду, вони можуть стати причиною пожежі.
  • Виходячи з дому, слід перевірити, чи вимкнені чи електричні прилади, газ і світло. Замикання або газова пічка можуть стати причиною загоряння.
  • Зараз практично у кожного школяра є мобільний телефон. Поясніть дитині, що залишати його на зарядному пристрої без нагляду дуже небезпечно.

 


Про це повідомляє  Управління ДСНС у Чернівецькій області.

 

 

peredplata