Рятувальники ліквідували 6 пожеж на Буковині

19 грудня у селі Грушівці Кельменецького району сталася пожежа у господарській будівлі. На момент її виникнення власників вдома не було, тому загорання помітили сусіди. Вони й повідомили про те, що сталося, рятувальників. За викликом прибув черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини з смт Кельменців. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 60 кв.м, врятувавши від знищення господарську будівлю та розташований поруч житловий будинок. У результаті згоріло покриття, частково перекриття споруди, господарські речі, 3 тонни зерна. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Ще одна пожежа у Кельменецькому районі трапилася сьогодні під ранок. До Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в господарській будівлі у смт Кельменцях. Господарі прокинулися від тріскоту шиферу й, вийшовши із будинку на вулицю, помітили вогонь, котрий вже охопив дах господарської будівлі. За попередньою інформацією, загорання виникло внаслідок короткого замкнення електромережі на горищі. Оскільки в будівлі зберігалось сіно та дрова, вогонь швидко розповсюджувався і охопив площу 80 кв.м. Крім того, полум’я могло перекинутися на сусідні господарську будівлю та житловий будинок. Рятувальники 10 державної пожежно-рятувальної частини з смт Кельменців ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Завдяки діям вогнеборців від знищення було врятовано всі 3 будівлі. Вогонь  знищив покриття та перекриття господарської будівлі, де виникла пожежа, сіно, дрова, речі домашнього вжитку.

Решта пожеж впродовж доби сталися у Новоселицькому районі та місті Чернівці. Їх ліквідували пожежно-рятувальні підрозділи.

 

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata