Впродовж вихідних на Буковині сталося 5 пожеж, на одній загинула людина

Пожежа із трагічними наслідками сталася 7 січня у селі Чепоноси Хотинського району. Вранці жителі села помітили дим та полум’я з будинку, де проживав сам 58-річний чоловік. Люди зателефонували за номером 101, викликали пожежно-рятувальні підрозділи та повідомили, що всередині будівлі може перебувати власник. Прибувши за вказаною адресою, рятувальники з міста Хотин та місцевої пожежної команди села Недобоївці, перш за все, кинулися на пошуки людини. У спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці увійшли всередину приміщення. Під час розвідки вони виявили у будинку тіло господаря. Врятувати його не було змоги – чоловік був вже без ознак життя. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Напередодні увечері чоловік розпалив піч дровами, не закривши топку, ліг відпочити й заснув. Така необачність коштувала йому життя. Ймовірно, із неприкритих дверцят печі обвуглені дрова випали і спричинили займання. Вночі вогонь поширився по  заготовлених дровах, що розташовувалися біля пічки, домашніх речах і меблях. Зважаючи, що пожежу виявили запізно – вже вранці – полум’я встигло повністю охопити кімнату, де виникла пожежа, та перекинутися на сусідню, врятувати господаря за таких умов вже не було змоги.

Увечері 6 січня працівники Служби порятунку виїжджали на ліквідацію пожежі в господарській будівлі у селі Топорівці Новоселицького району. Про неї рятувальникам повідомили власники, коли помітили вогонь на даху будівлі. За попередньою інформацією, на горищі споруди сталося коротке замкнення електромережі. Швидкому поширенню полум’я сприяло те, що перекриття було дерев’яне, а на горищі зберігалося сіно. Вогнеборці з міст Чернівці та Новоселиця, місцеві пожежні команди сіл Топорівці та Рідківці ліквідували пожежу на площі 90 кв.м, врятувавши від знищення будівлю. Внаслідок пожежі згоріли покриття споруди, господарські речі, 1 тонна сіна.

Окрім цього, впродовж вихідних пожежі мали місце у Кіцманському, Сторожинецькому, Вижницькому районах. Їх було ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами.

 

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у  Чернівецькій області.

peredplata