На Буковині впродовж доби сталося 15 пожеж через спалювання сухої трави

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

4 березня у с. Іспас Вижницького району під час спалювання сухого листя та сміття травмувався місцевий мешканець, 1930 р.н. Чоловік запалив сухе лисття, в той час йому стало зле і він впав у розведене багаття.  Потерпілий отримав опіки 40 відсотків тіла та на даний час перебуває в реанімаційному відділенні Вижницької районної лікарні. Пожежу було ліквідовано місцевими мешканцями, пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися.

Цього ж дня суха трава горіла у с. Ожеве Сокирянського  району. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Зважаючи на вітряну погоду, вогонь швидко розповсюдився на велику площу, виникла загроза поширення пожежі на житлові будинки.  Прибувши на місце події, рятувальники 8 державної пожежно-рятувальної частини м. Сокиряни ліквідували пожежу в тих межах, в яких вони її застали на момент прибуття, та врятували будівлі від вогню. Площа пожежі склала 6 га.

У с. Чагор Глибоцького району рятувальники Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та місцева пожежна команда с. Чагор ліквідували пожежу сухої трави та площі 1 га та врятували від вогню поруч розташований з місцем пожежі житловий будинок.

Загалом впродовж минулої доби через спалювання сухої трави в  Чернівецькій області виникло 11 пожеж.  Пожежі мали місце у м. Чернівцях, Сторожинецькому, Сокирянському, Глибоцькому, Вижницькому, Герцаївському, Кіцманському та Новоселицькому районах.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до всіх мешканців області і нагадує, що спалювання сухої трави суворо заборонено, такі дії караються адміністративним штрафом, а в окремих випадках може бути і кримінальна відповідальність.

 

 

peredplata