На Буковині впродовж вихідних сталось 44 пожежі через спалювання сухої трави

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області      .

Лише протягом 9 березня на Буковині сталося 19 загорань сухої трави на відкритій території. Під час однієї з пожеж в смт Лужани Кіцманського району вогонь знищив будівлю насосної станції на території підприємства «Укрспирт». Це загорання виникло в суботу опівдні. Сильний вітер сприяв швидкому поширенню вогню. Через запізнілий виклик рятувальників, на момент їхнього прибуття на місце події, площа пожежі складала 1 га, а вогонь встиг перекинутися на дерев’яну будівлю насосної станції. Врятувати її та обладнання рятувальникам не вдалося, натомість вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на 2 будівлі, що стояли поруч. Попередньою причиною цієї пожежі є необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

10 березня в смт Кельменці внаслідок загорання сухої трави на відкритій території було пошкоджено трансформаторну підстанцію у житловому секторі. Пожежу помітили місцеві мешканці та одразу ж повідомили про рятувальників. На місце події було направлено черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменці. Завдяки швидкому реагуванню вогнеборцям вдалося врятувати трансформаторну підстанцію від вогню та запобігти перекиданню вогню на житлові будинку.

Також загроза перекидання вогню на житлові будинки існувала під час пожеж сухої трави на відкритій території у с. Ванчиківці та с. Маршинці Новоселицького району, а  також в м. Новоселиця. Завдяки діям вогнеборців вогонь було зупинено та не допущено його перекидання на житловий сектор. 10 березня рятувальники 11 державної пожежно-рятувальної частини м. Новоселиця ліквідували пожежу сухої трави у с. Шишківці та запобігти перекидання вогню на лісопосадку.

Загалом, впродовж вихідних пожежі сухої трави на відкритій території охопили всі райони області та м. Чернівці. Лише в обласному центрі за ці дні сталося 12 загорань.

 

 

 

 

 

peredplata