Рятувальники допомагають буковинцям подолати наслідки негоди

Погіршення погодних умов, що супроводжувалося посиленням вітру, завдало шкоди мешканцям краю. Щоб подолати наслідки негоди, було залучено пожежно-рятувальні підрозділи.

Так, 11 березня поривами вітру було пошкоджено покрівлю даху будівлі Чернівецької обласної філармонії. Рятувальники 1 державної пожежно-рятувальної частини закріпили пошкоджену частини металевої покрівлі на площі 20 кв.м. Для надання допомоги залучалося 1 од. техніки та 5 чоловік особового складу.

Сім разів рятувальники залучалися до розпилювання та прибирання повалених дерев. У м. Хотині дерево впало на житловий будинок, пошкодивши частково покрівлю житлового будинку та господарської будівлі. Рятувальники 7 державної пожежно-рятувальної частини розпилили дерево та звільнили покрівлю.  В селі Черешенька Вижницького району дерево впало на дроти від інтернету та перекрило частково рух транспорту на автодорозі. Рятувальники з допомогою спецінструменту розпилили і прибрали дерево,  звільнивши проїжджу частину дороги.  Також рятувальники прибрали повалене дерево з проїжджої частини дороги у селі Тереблече та селі Новий Вовчинець Глибоцького району, а також  у селі Стара Жадова Сторожинецького району та селі Погорілівка Заставнівського району.

Загалом для надання допомоги у подоланні наслідків негоди від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалося 8 одиниць спецтехніки та понад 30 чоловік особового складу.

 

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata