В одному з буковинських сіл горіло кладовище

Чернівецька область: протягом вихідних днів на Буковині ліквідовано 34 пожежі

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Зважаючи на теплу та суху погоду впродовж вихідних, більшість пожеж сталися на відкритій території.

Так, 6 квітня у смт Неполоківцях Кіцманського району горіла нефункціонуюча будівля. Пожежа виникла через те, що внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи загорілася суха трава на прилеглій до будівлі території. Поширенню вогню сприяла вітряна погода. Пожежу помітили очевидці вже тоді, коли полум’я перекинулося на дерев’яну стіну будівлі. На час приїзду рятувальників вогонь повністю охопив споруду, площа пожежі склала 130 кв.м. До ліквідації пожежі було залучено рятувальників 9 державної пожежно-рятувальної частини міста Кіцмань, місцеву пожежну охорону смт Неполоківців та с. Берегомета, добровільну пожежну дружину «Неполоківського комбінату хлібопродуктів». Спільними зусиллями вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Вогонь знищив дерев’яну нефункціонуючу будівлю.

Того ж вечора у селі Лашківка Кіцманського  району загорілися суха трава та очерет на відкритій території. Вогонь палав на площі 10 га, існувала загроза його перекидання на розташований неподалік гаражний кооператив. Пожежу ліквідували рятувальники 9 державної пожежно-рятувальної частини міста Кіцмань та місцевої пожежної команди смт Лужан, врятувавши від знищення 3 гаражі. Внаслідок пожежі вигоріли суха трава та очерет.

7 квітня у селі Шипинці Кіцманського району внаслідок спалювання сухої трави невстановленою особою виникла пожежа на сільському кладовищі. Її помітили місцеві мешканці, котрі проживають неподалік кладовища. Вони зателефонували на лінію 101 та викликали рятувальників. На місце події прибув черговий караул 9 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 0.3 га. Вогонь знищив суху траву, гілля, пошкодив кілька надгробків.

Пожежі на відкритій території також мали місце на Путильщині, Герцаївщині, Заставнівщині, Вижниччині, Сторожинеччині, Новоселиччині, Кельменеччині, Хотинщині та у місті Чернівці. Загалом рятувальники ліквідували 23 такі пожежі.

 

 

peredplata