Буковинець, видобуваючи незаконно пісок, ледь не позбувся життя

У Заставнівському районі викрито видобувача піску, який ледь не позбувся життя під час своєї протиправної діяльності. А на Вижниччині поліцейські виявили незаконне видобування піщано-гравійної суміші. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Отримавши повідомлення про те, що неподалік села Репужинці засипало піском місцевого жителя, на місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група Заставнівського відділення поліції та бригада УДСНС.

Поліцейські встановили, що напередодні 42-річний чоловік пішов до урочища неподалік села для видобутку піску. З власної необережності порушник впав у яму, з якої не міг самостійно вибратися та не мав змоги повідомити про це родичів. Після порятунку його оглянули медики та відпустили додому.

За фактом незаконного видобування піску внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує до двох років позбавлення волі.

Аналогічне кримінальне провадження розпочали також слідчі Вижницького відділення поліції.

На березі річки Черемош поблизу села Іспас поліцейські виявили гусеничний трактор із розпушувачем, за допомогою якого здійснювалося незаконне видобування піщано-гравійної суміші. Побачивши правоохоронців, водій покинув транспортний засіб і втік з місця злочину.

Наразі вирішується питання про вилучення спецтехніки та накладення на неї арешту. Поліцейські Вижниччини встановлюють усіх осіб, причетних до вказаної незаконної діяльності.

 

peredplata