Посадовці Буковини вимагали півмільйона доларів США хабара за вирішення земельних питань

Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області та Управління захисту економіки в Чернівецькій області Національної поліції викрили корупційну схему вирішення земельних питань, до якої входили посадові особи органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

На підставі забраних матеріалів було відкрито кримінальне провадження. Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця з Хмельниччини 500 тисяч доларів США неправомірної вигоди за надання у власність 100 га землі на території одного з районів Чернівецької області.

У корупційній схемі були задіяні депутат Путильської районної ради, в.о. голови сільської об’єднаної територіальної громади зазначеного району, керівник та працівник одного з відділів поліції.

Треба зазначити, що посадовці районної ради мали намір надати землю підприємцю із земель запасу, шляхом складання фіктивних заповітів від померлих осіб, а працівники поліції вирішити питання щодо впорядкування документації на відчуження земельних ділянок.

12 червня, оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій та Чернівецькій областях Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві спільно з обласним управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції за процесуального керівництва ГПУ та за участю працівників обласного управління СБУ та КОРД затримано осіб під час одержання частини хабара – 200 тисяч доларів США.

Всіх учасників групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи за частиною 2 статті 28 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Інформує Управління захисту економіки у Чернівецькій області.

 

peredplata