Будівлі історичного центру Чернівців реставруватимуть за кошти Німеччини

Будівлі історичного центру Чернівців реставруватимуть за кошти Німеччини5 вересня на Буковині з робочим візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Доктор Крістоф Вайль. В рамках візиту Доктор Крістоф Вайль зустрівся з головою обласної державної адміністрації Романом Ванзуряком. Сторони обговорили питання децентралізації влади в Україні, ключові засади майбутньої адміністративної реформи, а також пріоритетні напрямки економічного розвитку Буковини.

Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні зауважив, що Україна в цілому, а Буковина зокрема, є досить привабливою для німецьких інвесторів. Втім, інвестиції можуть надійти лише після стабілізації економічної та політичної ситуації в країні.

Доктор Крістоф Вайль зауважив, що Україна може використати німецький досвід в сфері енергозбереження, яка, на думку Романа Ванзуряка, є пріоритетною для Буковини.

Дипломат також додав, що вже у найближчому майбутньому за кошти німецької сторони розпочнеться реалізація проекту з реставрації будівель історичного центру Чернівців.

Насамкінець, учасники зустрічі задекларували наміри щодо спільної співпраці.

Прес-служба Чернівецької ОДА

peredplata