З 2019 року запустять поїзд з Чернівців до Сучави

У Чернівцях відбулося засідання Робочої групи з питань транспорту та інфраструктури між Україною та Румунією. Українську делегацію очолював заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, а румунську делегацію – державний секретар Міністерства транспорту Румунії Марія Магдалена Грігоре. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

На обговорення винесли питання розвитку залізничного та автомобільного сполучення, організації пасажирських та вантажних перевезень (зокрема пов’язаних з перетином кодону та роботою пунктів пропуску) та питання отримання дозволів на двосторонні та транзитні перевезення. Щодо залізничних пасажирських перевезень, сторони дійшли згоди стосовно введення з 1 січня 2019 року двох пар поїздів (4 поїзди) в обидві сторони, які забезпечать з’єднання між м. Сучава (Румунія) з пересадкою на станцїї Вадул-Сірет та м. Чернівці (Україна).

Стосовно автомобільних перевезень сторони дійшли згоди стосовно збільшення загальної квоти дозволів на здійснення міжнародних автоперевезень на 2018-2019 роки. Найближчим часом українські перевізники додатково отримають 4500 транзитних та 1000 двосторонніх дозволів. За підсумками переговорів сторони підписали протокол, окремі пункти якого вирішено винести на подальше обговорення під час чергового засідання українсько-румунської Змішаної Комісії з питань міжнародних перевезень, яке відбудеться в липні 2018 року в м. Києві.

 

peredplata