Олексій Каспрук : КП «Чернівціводоканал» має достатньо реагентів для забезпечення технологічного процесу. Підстав для позачергової сесії міської ради немає

КП «Чернівціводоканал»  повідомляє, що ситуація із забезпеченням  підприємства  рідким хлором та гіплохоридом натрію стабільна і загроз для зупинки виробничого процесу  немає.

Станом на 17 липня  без врахування хлору, вже задіяного у  виробництві,  підприємство має у залишку 5,5 тонн рідкого хлору та  3,5 тонни гіплохориду натрію. Це нормальний рівень  поточних запасів реагентів, що дозволяє забезпечити  технологічний   процес із очистки та знезараження питної води впродовж 30-35 днів. Гіпохлорид натрію в ході збереження  втрачає свої фізико-хімічні властивості, тому закупівля додаткових об’ємів, що перевищують необхідний поточний запас, є недоцільною.

Постачальник рідкого хлору – ТОВ «Хлортехвод»  надало гарантійного листа про те, що, не зважаючи на зупинку виробництва АТ «Дніпроазот», гарантує  безперебійну та своєчасну  поставку  рідкого хлору  високої якості своїм постійним партнерам, в т.ч. КП «Чернівціводоканал».

Окрім того, КП «Чернівціводоканал» після зупинки українського виробника  для покращення оперативних запасів в рамках укладених договорів закупило 0,95 т рідкого хлору  іноземного виробництва.  Максимальний  запас рідкого хлору, який може зберігатися на комунальному підприємстві,  визначається  результатами  ідентифікації  об’єктів  підвищеної небезпеки і не може бути більшим.

«Підстав для занепокоєння у чернівчан  наразі немає. Водоканал забезпечений реагентами та  стабільно працює.  Постачальники реагентів надали гарантійні листи, що  своєчасно поставлятимуть реагенти у необхідних обсягах. Тому жодних підстав  для скликання позачергової сесії міської ради та нагнітання ситуації не бачу. До того, ж різні питання водоканалу є в порядку денному як чергової сесії, та і Дня депутата, де кожен  депутат може отримати необхідну інформацію, не відволікаючи зайвий раз фахівців підприємства від роботи. В черговий раз окремі депутати намагаються перетворити господарські  питання у політичні ігрища. Прошу містян не реагувати на такі провокаційні речі»,- заявив  міський голова Олексій Каспрук.

peredplata