Чернівецький геопортал визнано кращим на саміті у Грузії

Чернівецький геопортал(map.city.cv.ua) переміг у конкурсі-презентації ініціатив з відкритості місцевої влади та залучення громадян під час Світового саміту Партнерства відкритого врядування, що проходить 16-19 липня  у м. Тбілісі. У конкурсі брали участь ініціативи з 12 країн світу, спрямовані на реалізацію принципів відкритого врядування: прозорість, підзвітність та залучення громадян.

«Якщо ми хочемо співпрацювати з громадою, спільно знаходити найкращі рішення, потрібно надавати громаді найбільш повну  інформацію в належному вигляді. Геопортал є тим інструментом, який дозволяє це робити. Адже люди завжди цікавляться тим, що стосується саме їх, відбувається безпосередньо біля місця їхньої роботи, навчання чи відпочинку. Близьке розташування породжує відчуття приналежності, і тоді люди цікавляться, долучаються та контролюють»,- зазначила Тетяна Лебухорська, начальник відділу комп’ютерно-технічного забезпечення міської ради під час презентації.

Члени жюрі відмітили, що саме вплив реалізованої ініціативи на покращення життя кожного окремого мешканця та громади міста загалом, стали вирішальними аргументами у визначенні переможця конкурсу, в якому були представлені проекти з 12 країн світу.

Партнерство Відкритого врядування (https://www.opengovpartnership.org/) – це багатостороння ініціатива, спрямована на забезпечення конкретних зобов’язань урядів щодо сприяння прозорості, розширення можливостей громадян, боротьбі з корупцією та використання нових технологій для посилення управління. З моменту створення у 2011, до партнерства долучились уряди 67 країн з усього світу, в тому числі Україна.

Нагадємо, чернівецький геопортал презентовано громаді міста 18 червня 2018 року (http://chernivtsy.eu/portal/4/chernivchany-mozhut-diznavatys-pro-rozvytok-mista-z-yedynogo-kartografichnogo-resursu-publichnogo-geoportalu-118110.html)/. На порталі доступні такі карти: парки та сквери, дитячі майданчики, детальні плани територій, тимчасові споруди, карти проекту «Інтегрований розвиток міст» та інші.

 

peredplata