В Новодністровську розпочалась підготовка до виборів міського голови

В Новодністровську розпочалась підготовка до виборів міського голови8 квітня у міській раді відбулася нарада з питань організації позачергових виборів Новодністровського міського голови, призначених Верховною Радою України на 2 червня 2013 року.

У зібрані взяли участь перший заступник міського голови А. І. Болдашев, керуюча справами виконавчого комітетуН. І. Кримняк, начальник фінуправління В. І. Ферсанова, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців О. О. Ленькова та голова Новодністровської міської територіальної виборчої комісії Л. П. Дроздова. Посадовцями було обговорено календарний план виборчої кампанії, місце розташування виборчої комісії, джерела фінансування та інші нагальні питання.

Щодо фінансування виборчого процесу, то воно буде здійснюватися за рахунок цільової дотації з державного бюджету, тобто не стане тягарем для місцевої «скарбниці», а його розмір залежатиме від розробленого ТВК кошторису, що погоджуватиметься фінуправлінням.

Відповідно до календарного плану робота ТВК розпочинається у суботу 13 квітня, а з понеділка – уже проводитиметься прийом громадян. З 29 квітня по 4 травня включно політичні партії, що зареєстровані у місті, можуть висувати кандидатів на посаду міського голови шляхом голосування на відкритих конференціях (претендент може бути і безпартійним). Про проведення таких зборів партії заздалегідь повідомляють через друковані ЗМІ. На цих зборах повинні обов’язково бути присутніми представники ТВК, а за бажанням – і мешканці міста, що не є членами партії.

Початок передвиборної агітації можливий із дня, наступного за днем прийняття ТВК рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови. Зважаючи на календарний план, загалом виборчий процес відбуватиметься у дуже стислі строки – трохи менше місяця є у кандидатів, аби переконати громадян у своїй перевазі над конкурентами.

Анастасія ЖАЛЮК

Джерело та світлина novod.info

peredplata