Справу про стеження за Яценюком закрили

Справу про стеження за Яценюком закрилиЮрій Вознюк: «Я змушував слідчого переписувати протоколи, у яких він навмисно перекручував мої покази»

16 квітня о 19.00 народного депутата України від Рівненщини Юрія Вознюка, як свідка, викликали до Печерського районного відділу міліції м. Києва щодо подій, які мали місце 30 березня в Чернівцях.

Нагадаємо, що 30 березня, коли у Чернівцях проходила Всеукраїнська акція «Вставай, Україно!», Арсеній Яценюк помітив за собою незаконне зовнішнє спостереження. З двох автомобілів, які переслідували главу фракції «Батьківщина», групі народних депутатів, серед яких був і Юрій Вознюк, вдалося затримати лише одне авто. Однак і цього було достатньо, аби підозри підтвердилися. За Арсенієм Петровичем і справді встановили спостереження, про що свідчила виявлена у салоні апаратура та різноманітні засоби зв’язку, численні номерні знаки тощо.

Ярсеній Яценюк відразу зробив заяву про вчинення кримінального правопорушення і викликав наряд міліції.

Але коли 11 квітня главу фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка викликали на допит, стало відомо, що провадження за його заявою про незаконне стеження за ним закрите. Чи не тому бува, що за наявною інформацією автомобіль, який стежив за одним із лідерів опозиції належив службі зовнішнього спостереження СБУ?

Натомість УМВС України в Чернівецькій області почало кримінальне провадження проти Арсенія Яценюка та народного депутата від «Батьківщини» Геннадія Москаля щодо втручання в діяльність працівників правоохоронних органів.

– Замість того, щоб розслідувати кримінальну справу щодо стеження за народними депутатами, знайти та покарати тих, хто віддавав незаконний наказ про стеження за народним депутатом і виконував його, прокуратура продовжує політичні переслідування по відношенню до Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля, – відразу заявили у «Батьківщині».

Наразі ж у слідчих, в якості свідка побував і Юрій Вознюк, на очах якого відбувалися протиправні дії проти опозиції.

– Допит тривав дві години. І ось що цікаво – усі дії та запитання слідчого були спрямовані на те, щоб винними зробити народних депутатів Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля. Слідчому, на мою вимогу, довелось 4 рази переписувати протокол, тому що мої свідчення постійно перекручували і спрямовували у вигідне для «гореправоохоронців» русло. Очевидно, що правоохоронні органи мають намір вигородити і виправдити свої дії. Вислуговуючись перед керівництвом країни, вони всіма можливими засобами намагаються звинуватити у протиправних діях головного опозиціонера країни, – зазначає народний депутат України Юрій Вознюк.

Джерело: voznyuk.rv.ua

peredplata