Син Януковича задекларував 580 мільйонів доходів

Син Януковича задекларував 580 мільйонів доходівУ 2012 році Олександр Янукович задекларував 579 млн 232,2 тис. грн доходів і сплатив до державного бюджету 29 млн 971,3 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. Про це в четвер, 18 квітня повідомив департамент зв\’язків з громадськістю ВАТ \”МАКО ХОЛДИНГ\”.

Там звернули увагу, що дані кошти були сплачені старшим сином президента як фізичною особою, і мова не йде про податки, які додатково були сплачені підприємствами групи МАКО за аналогічний період.

Також повідомляється, що згідно з умовами раніше укладеного договору, послуги з підготовки річної декларації про майновий стан і доходи Олександра Януковича за 2012 рік надала компанія ТОВ \”Pricewaterhousecoopers\”, яка також здійснила розрахунок податкового зобов\’язання і підготувала власний звіт про відповідність зазначених у декларації даних українському податковому законодавству.

Фінансові результати роботи підприємств Групи МАКО за 2012 рік будуть опубліковані після закінчення аудиту фінансової звітності, відзначили в компанії.

Нагадаємо, що Олександр Янукович за своєю першою освітою є лікарем-стоматологом, а за другою – економістом. В даний час він володіє корпорацією \”Менеджмент ассетс компані\” (\”МАКО\”), яка з 2006 року займається інвестиціями у будівельний бізнес, а також Всеукраїнським банком розвитку. У вітчизняних ЗМІ неодноразово з\’являлася інформація про те, що за час президентства Віктора Януковича бізнес його старшого сина стрімко розростається, нарощуючи свої активи.

За даними останнього рейтингу журналу \”Фокус\”, в 2012 році Олександру Януковичу вдалося подвоїти свій капітал до 196,5 млн дол. Сумарні активи МАКО, яку очолює старший син президента, перевищили 1,7 млрд грн.

Джерело DT.UA

peredplata