Опозиція розповіла хто її фінансує

Опозиція розповіла хто її фінансуєЛідери опозиційних партій \”Батьківщина\”, \”Свобода\” і \”Удар\” розповіли, за чий рахунок існують партії.

Партію \”Свобода\” фінансують однопартійці бізнесмени, а партію \”Удар\” – її лідер Віталій Кличко.

Про це повідомив телеканал ТВі в програмі \”Дорогі депутати\”.

Олег Тягнибок заявив, що партія \”Свобода\” фінансується за рахунок членських внесків. \”Є певна частина членів ВО\” Свобода \”, які займаються активно бізнесом, – підкреслив Тягнибок і додав, – членський внесок не має верхньої межі. Людина зобов\’язаний у будь-якому випадку внести хоч якусь суму: це може бути 3 грн, може бути 10 грн, може бути 100 грн, це може бути 1 тис. грн \”.

Народний депутат від фракції \”Батьківщина\” Олександр Турчинов заявив, що в їх об\’єднанні також немає фіксованого членського внеску, а підприємці, які вирішуються фінансувати опозиційну \”Батьківщину\”, ризикують. \”Будь-який бізнес, який намагається підтримати опозицію, відразу отримає проблеми від податкової, прокуратури, міліції, СБУ тощо\”, – прокоментував Турчинов.

У свою чергу лідер партії \”Удар\” Віталій Кличко заявив, що у нього в партії членський внесок складає всього 10 грн. На питання журналіста, хто виступає фінансистом \”Удару\”, Кличко відповів: \”Я можу сказати про одне, найбільшому – це я\”.

Нагадаємо, згідно з фінансовими звітами партій, Партія регіонів в 2012 р. зібрала 325 млн грн, ВО \”Свобода\” – 27 млн грн. При цьому членські внески – це лише незначний відсоток в джерелах фінансування партій.

Джерело Молодий буковинець

peredplata