Тимошенко вимагає надати їй час для роботи з адвокатами

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко заперечує проти проведення судового засідання за відсутності її захисника Юрія Сухова.

\”Юрій Сухов просто випав з процесу і за станом здоров\’я не може працювати. Я категорично проти початку судового засідання без мого захисника Юрія Сухова. Тому я наполягаю, щоб ви на два-три дні оголосили перерву в судовому засіданні, щоб я мала можливість попрацювати з документами, бо мені фізично на це не виділяється часу\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні у судовому засіданні під час розгляду питання про можливість продовження розгляду справи за відсутності представника державного обвинувачення Олександра Микитенка та адвоката Юрія Сухова.

Юлія Тимошенко зазначила, що Юрій Сухов не зміг з\’явитися до судового засідання через погіршення стану здоров\’я, спричинене перевтомою. \”У такому режимі, якому ви проводите судовий розгляд, мої захисники не витримують такого темпу роботи, а їм ще треб збиратися, радитись, будувати стратегію захисту на наступний день. Ми не маємо навіть права готуватися до жодного судового засідання, ми не можемо підготуватися до дачі моїх пояснень\”, – вказала Юлія Тимошенко на порушення свого права на захист.

Лідер партії \”Батьківщина\” також зазначила, що, на відміну від сторони захисту, державні обвинувачі \”ходять на судові засідання по графіку – один відпочиває, а троє працюють\”.

На початку судового засідання суддя Родіон Кірєєв вчергове відмовив у розгляді заяви захисника Олександра Плахотнюка про відвід головуючому у справі. \”Заяву про відвід головуючого у справі долучити до матеріалів справи і залишити без розгляду\”, – оголосив суддя своє рішення.

Родіон Кірєєв також повідомив, що до канцелярії суду надійшли клопотання про скасування Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу, про виклик свідка, про дозвіл на медичне обстеження екс-прем\’єра, про встановлення графіку проведення судових засідань.

Незважаючи на заперечення Юлії Тимошенко та її захисту, суддя продовжив розгляд справи за відсутності адвоката Юрія Сухова та прокурора Олександра Микитенка.

Джерело – офіційний сайт Тимошенко

peredplata