Оце заговорив. Янукович Медведєву: Ми не бідні родичі. А про Тимошенко сказав, що ту примусили підписати газові угоди. Та ще й назвав ціну на газ.

Оце заговорив. Янукович Медведєву: Ми не бідні родичі. А про Тимошенко сказав, що ту примусили підписати газові угоди. Та ще й назвав ціну на газ.«Ми не бідні родичі. І не хочемо бути, і не будемо ними ніколи. Ми – вільна держава. Ми платимо на 100% цю безмежну ціну. І зовсім не потрібно радіти тому, що вони у 2009 році знайшли спосіб змусити Тимошенко підписати цю угоду».

Про це Президент України Віктор Янукович розповів в інтерв’ю «Коммерсантъ-Украина», відповідаючи на питання стосовно звинувачень президента Росії Дмитра Медведєва про «утриманство» України.

«Я б на місці Медведєва такі ярлики не вішав. Це абсолютно некоректно», – додав Янукович. \”Ми – незалежна держава. Ми платимо на 100% цю безмежну ціну. І абсолютно не потрібно радіти тому, що вони в 2009 році знайшли спосіб примусити ТИМОШЕНКО підписати цю угоду. Коли нам погано й наші друзі радіють – це нехороша ознака. І якщо розмовляти з нами з позиції сили й ультиматумів, це не принесе успіху\”

«Коли нам погано і наші друзі радіють – це нехороша ознака. І якщо розмовляти з нами з позиції сили і ультиматумів, це не принесе успіху», – зазначив Президент.

У той же час, за словами Януковича, сьогодні нема підстав говорити про те, що у нас щось аж надто змінилося у відносинах. «У нас багато хороших загальних традицій, вони були, є і будуть. А сьогоднішня ситуація – це іспит, і не для наших країн, а для їхнього керівництва. Чи вистачить мужності, чи вистачить мудрості повернутися до нормальних відносин», – наголосив Віктор Янукович.

Також Янукович заявив, що Україну влаштують Харківські угоди у разі досягнення домовленості з Росією про зниження ціни на газ.

«В цьому разі у нас буде нормальна європейська ціна на газ, а вже на цю ціну діють Харківські угоди, тобто ще мінус 100 дол. (на тисячу кубометрів). Тож ці договори для нас вигідні, і ми свідомо пішли на їх укладення», – зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

У цьому ж інтерв`ю В.ЯНУКОВИЧ заявив, що прийнятним для України є варіант, якщо за основу ціни на газ для України буде взята ціна на газ для Німеччини за вирахуванням вартості транзиту газу від Росії до цієї країни

Джерело ЗІК та УНІАН

peredplata