ТВА. Другий виток конфлікту в Чернівцях ВІДЕО

ТВА. Другий виток конфлікту в Чернівцях ВІДЕОЗ 24 квітня знову штормить буковинський телеканал ТВА. Туди повернувся екс-керівник телеканалу Василь Забродський. З документами, за якими рішенням загальних зборів співзасновників ТВА від 17 квітня він знову став генеральним директором телеканалу. Підробкою та кримінальним злочином в свою чергу називають дії Василя Забродського інші засновники.

– Він підробив мій підпис під рішенням загальних зборів, – заявила співзасновниця телеканалу Людмила Пишна. – Про те, що відбулись збори і на підставі їх рішення внесені зміни до Держреєстру, я лиш тепер дізналась. Ніяких документів я не підписувала і керівником телеканалу ТВА є Тата Кеплер.

Інші власники телеканалу звернулись до правоохоронних органів, аби ті притягнули до кримінальної відповідальності Василя Забродського за підробку документів. Вони стверджують, що і печатка на документах не ТВАшна. І що Забродському допомагає влада. А такими діями він нищить телеканал.

Василь Забродський (до речі, його на прес-конференцію засновників не пустила охорона) в свою чергу каже, що Людмила Пишна підписувала всі документи і він законний гендиректор телеканалу. І нагадує, що про підробку і незаконне захоплення каналу він казав тоді, коли його було усунуто від керівництва. Василь Забродський наголошує, що головне – щоб канал працював. І що ніякого адміністративного впливу немає.

Наразі мовить ТВА Забродського. ТВА Тати Кеплер не виходить в ефір. Але вони обіцяють якнайшвидше відновити мовлення.

Тим часом на телеканалі здійснюється перевірка Національною радою з питань телебачення та радіомовлення на дотримання умов ліцензії (а однією з умов є дотримання сітки мовлення, забезпечення показу заявлених в ліцензії годин та продуктів тощо). За такої ситуації, коли «рубильник» трансляції каналу хитається від Забродського до Пишної (що цікаво, так це те, що цей «рубильник» розташований в Чернівецькій ОДТРК, яка орендує години на каналі ТВА), дотримуватися умов надзвичайно складно. А тому й є небезпеки, що канал просто позбавлять ліцензії.

Знову ж таки заручниками ситуації стали журналісти. Адже тим, які працюють у Тати Кеплер, Василь Забродський сказав виходити на роботу в ТВА під його керівництвом. Таким чином журналісти опинились між двох вогнів. І поки власники між собою не розберуться, вони страждатимуть. Хоча і з однієї, і з другої сторони власники обіцяють, що «колектив не постраждає».

Сподіваємось, що «Нове телебачення старого міста» не зникне з телевізійної мапи Буковини. І власники – через суди, через мирові угоди, через домовленості – порозуміються. І дадуть спокійно працювати журналістам, а буковинцям – якісне мовлення з якісним продуктом.

Надія ВІРНА

peredplata

1 thought on “ТВА. Другий виток конфлікту в Чернівцях ВІДЕО

  1. Дуже правильна політика журналістів газети "Час" в сенсі того ,що потрібно надавати точку зору не тільки однієї сторони конфлікту , а іншої теж.Тількі не зрозуміло ,чому Забродського на прес-конференцію не пустили -якесь дикунство!

Comments are closed.