Тимошенко: Кірєєв – аморальна і безчесна людина, яка знущається над правосуддям

Головуючий у справі суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про встановлення графіку проведення судових засідань та збільшення обідньої перерви на 30 хвилин, не надавши стороні захисту достатньо часу для висловлення своєї позиції щодо клопотання.

\”Є режим роботи закладу, в якому відбувається судове засідання. Чому працівники повинні залишатися після закінчення робочого дня? Ми звертаємо увагу суду на ці порушення і вимагаємо встановити нормальний графік робочого дня. Фактично через брак часу ми позбавлені права на ознайомлення з матеріалами справи та спілкування з клієнтом тет-а-тет\”, – обґрунтував заявлене клопотання у судовому засіданні захисник Олександр Плахотнюк.

При цьому Юлії Тимошенко суддя навіть не надав достатньо часу для ознайомлення з клопотанням до того, як його було поставлено на розгляд.

\”Я не ознайомилася з клопотанням, у мене необґрунтовано його забрали, я з ним навіть не ознайомилася, а його у мене вже забирають!\” – обурилася екс-прем\’єр у відповідь на порушення її прав.

\”Судом повинно бути встановлено графік, щоб кожна сторона знала, коли починається і закінчується судове засідання, але щоб при цьому не порушувався Кодекс законів про працю. 8-годинний робочий день ще ніхто не відміняв, а ми тут працюємо по 10 годин\”, – наголосив Олександр Плахотнюк.

Суддя його перервав і звинуватив у затягуванні судового розгляду справи. \”Ви з цього приводу вже висловлювалися\”, – сказав Родіон Кірєєв, не давши адвокатові продовжити озвучити своє обґрунтування, і передав слово захиснику Миколі Сірому.

Микола Сірий, у свою чергу, звернувся до суду з проханням надати Юлії Тимошенко додаткові 30 хвилин під час обідньої перерви для її зустрічі з духівником, щоб забезпечити право підзахисної на свободу віросповідання – \”свободу безперешкодно відправляти одноосібно релігійні культи і релігійні обряди\”.

Після цього суддя, не надавши Юлії Тимошенко можливість висловитися з приводу клопотання, почав оголошувати своє рішення щодо нього, але екс-прем\’єр звернулася до головуючого: \”Ви ж мені не надали слово, ви забули дати мені право на слово для висловлення по клопотанню!\”.

На це Родіон Кірєєв зазначив, що захист мав достатньо часу висловитися щодо клопотання, і оголосив своє рішення. Такі дії судді викликали обурення у Юлії Тимошенко та її захисників. \”Це безпрецедентно. Ви – злочинець і порушник закону. Ви аморальна, безчесна людина, яка попрала Конституцію, права людини, знущається над правосуддям в цьому залі. Кірєєв, ви не виконуєте жоден закон, Конституцію, КПК. Ви чините політичні репресії\”, – звернулася до судді Юлія Тимошенко.

У відповідь на її спробу зробити заяву про відвід судді головуючий лише кинув: \”Заява стоячи\”.

Після цього суддя зробив попередження Юлії Тимошенко, пригрозивши екс-прем\’єру видаленням з зали суду. \”Ваші фрази стали банальні, це намагання перешкодити розгляду справи. Захисники та підсудна чинять дії, направлені на зрив розгляду справи безперервними заявами\”, – сказав він.

Джерело – офіційний сайт Тимошенко

peredplata