В Львові заборонили. То буде в Чернівцях так званий прапор перемоги

В Львові заборонили. То буде в Чернівцях так званий прапор перемогиНа 9 травня у колоні чернівецьких ветеранів буде так званий прапор перемоги. Про цей прапор писав Сергій Грабовський в матеріалі \”Фальшивий прапор фальшивої перемоги

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради 25 квітня заборонили використовувати \”окупаційну символіку – символіку СРСР, комуністичну і нацистську на території міста Львова\”. За проголосувало 70 депутатів. У тому числі депутати заборонили вивішувати таку символіку на будівлях та під час масових заходів.

Голова Чернівецької обласної організації ветеранів Василь Юрійчук повідомив в свою чергу, що \”прапор Перемоги 9 травня повинен бути в колоні ветеранів Великої Вітчизняної, і в Чернівцях він буде. І ветерани війни, і громадські організації, жителі нашого міста і області з розумінням ставляться до цього і ніколи у нас не виникає конфліктів з цих питань. Не треба політизувати День Перемоги – у цей день ми маємо віддати шану тим, хто боровся з «коричневою чумою» і відвойовував мир на своїй батьківщині. Тоді у нас була одна батьківщина – СРСР».

Зацитуємо Грабовського: \”насправді ніякого такого прапора ніколи не існувало. Було дев’ять однакових копій прапору СРСР, виготовлених у польових умовах під час боїв за Берлін політвідділом 3-ї ударної армії. Їх роздали у дивізії: яка перша прорветься до району Рейхстагу, та і підніме прапор. 150-й стрілецькій дивізії дістався прапор №5. А тим часом бійці та офіцери цього й інших з’єднань виготовили самотужки сотні прапорів, які також прагнули встановити над Рейхстагом. І встановили! Але… зовсім не той прапор з числа дев’яти, який повинні були\”.

peredplata