Янукович – рекордсмен серед українських чиновників за рівнем доходів

Янукович - рекордсмен серед українських чиновників за рівнем доходів У трійку лідерів також увійшли глава Адміністрації президента Льовочкін і губернатор Харківської області Добкін.

В Україні закінчився термін, коли чиновники мали оприлюднити свої декларації про доходи за 2012 рік.

Журнал Forbes зібрав і проаналізував декларації президента, ключових співробітників центральних і місцевих органів влади та склав рейтинг чиновників, які торік заробили більше за інших. У трійку лідерів рейтингу увійшли президент Віктор Янукович, глава його Адміністрації Сергій Льовочкін і губернатор Харківської області Михайло Добкін. Згідно з деклараціями, у президента з 20 мільйонів доходу 15,5 – авторська винагорода за його книги.

У Льовочкіна і Добкіна основне джерело доходів – проценти і дивіденди. Варто відзначити, що 13 з 25 учасників рейтингу примножили свої доходи в порівнянні з 2011 роком. Так, у сім разів більше заробив заступник голови Адміністрації президента Сергій Ларін, радник президента Андрій Портнов – майже в п\’ять разів. Крім того, у два рази зросли доходи у губернатора Черкаської області Сергія Тулуба, міністра доходів і зборів Олександра Клименка, віце-прем\’єр-міністра Олександра Вілкула.

У той же час, судячи з декларації, не дуже добре йшли справи у нинішнього міністра оборони Павла Лебедєва (до кінця грудня 2012 року він був депутатом від Партії регіонів). Його доходи знизилися в рекордні для рейтингу 10 разів. Однак навіть зі своїми 3,7 млн гривень він потрапив на 6 місце. Міністр промполітики Михайло Короленко, який розмістився на сходинку вище Лебедєва, свої 5 млн гривень заробив на Південному ГЗК. До лютого він там обіймав посаду голови правління. Короленко відзвітував про свої доходи 30 квітня.

В один день разом з ним оприлюднили декларації ще четверо підлеглих прем\’єр-міністра Миколи Азарова: два віце-прем\’єри – Юрій Бойко та Олександр Вілкул, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та міністр охорони здоров\’я Раїса Богатирьова. Читайте також: Ахметов з Пінчуком очолили рейтинг найбагатших українців Forbes В той же час декларація ще одного міністра – голови МВС Віталія Захарченка – для більшості так і залишилася загадкою. В управлінні МВС зі зв\’язків з громадськістю повідомили, що документ опубліковано в спеціалізованому виданні \”Міліція України\”.

Джерело ТСН

peredplata