Яценюк планує святкувати Великдень у Чернівцях

Яценюк планує святкувати Великдень у ЧернівцяхПровідні українські політики розповіли про свої плани на час Великодня, пише газета \”Сегодня\”. Поїдуть з Києва майже усі політики, зокрема Арсеній Яценюк планує святкувати Великдень у Чернівцях.

– Для них з дружиною і дочками це виключно сімейне свято, і вони завжди їздять до батьків або ж по святих місцях України. Тереза ​​(дружина Яценюка) добре готує, тому, напевно, вона буде пекти паски, але точно це ще не вирішено, – пояснили в прес-службі.

Водночас лідер партії УДАР Віталій Кличко проведе Великдень у Німеччині, він приїде на бій молодшого брата Володимира, який відбудеться 4 травня в Мангеймі. За словами прес-секретаря Оксани Зінов\’євої, брати підуть на службу до місцевої церкви.

Лідер “Свободи” Олег Тягнибок традиційно буде у Львові і приготує свій фірмовий салат.

– Його дружина ще вчора пекла паски за рецептом з сімейної рукописної книги. Каже, що весь секрет – в тому, щоб було багато яєць і родзинок. Ще вони готуватимуть салат з хрону і – за день до свята – фарбуватимуть яйця. Причому це будуть не тільки звичайні крашанки, пофарбовані в цибулинні, а й писанки, і крашанки – цим в сім\’ї завжди займаються діти. Його дочка навчається на художника, і вона завжди розписує яйця, – розповів прес-секретар Юрій Середчук.

Варто відзначити, що глава держави Віктор Янукович залишиться на час свята в Криму, а продукти він буде святити у Свято-Володимирському кафедральному соборі у Херсонесі. При цьому прем\’єр-міністр Микола Азаров традиційно буде присутній на службі в Києво-Печерській Лаврі.

Не збирається до церкви Петро Симоненко.

– Ми атеїсти, хоча і поважаємо права і почуття віруючих. Цей день, як і будь-який свій вихідний, я проведу вдома, з дружиною і дітьми, – зауважив він.

Джерело

peredplata