Журналісти ТВА звернулись з відкритим листом до голови Чернівецької ОДА

Журналісти ТВА звернулись з відкритим листом до голови Чернівецької ОДА

Шановний Михайле Миколайовичу!

Звернутися до Вас з цим відкритим листом ми, журналісти телеканалу ТВА, вирішили після того як стало очевидно, що боротьба за контроль над каналом між співвласниками та Василем Забродським переросла в неприховані спроби колишнього керівника знищити канал.

Останньою краплею, яка спонукала нас до того, щоб зайняти в цьому питанні чітку позицію, стало чергове рейдерське захоплення мовлення телеканалу, яке Василь Забродський вчинив напередодні пасхальних свят.

Це тривало 7 днів, але цього вистачило, щоб зрозуміти справжню мету захоплення – дискредитація каналу напередодні розгляду Національною радою з питань телебачення та радіомовлення заяви ТВА про подовження дії ліцензії.

А як інакше пояснити те, що захоплення телеканалу, яке призвело до порушень в сітці мовлення , співпало в часі з принциповою для долі телеканалу перевіркою, яку проводили представники Нацради з питань телебачення та радіомовлення?

Чим іншим можна пояснити те, що в День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, телеканал контрольований колишнім керівником транслює розважальні передачі? Через це ми змушені були виступити з публічною заявою!

Чим, як не підтвердженням прагнення знищити телеканал є численні листи В.Забродського, якими він завалює Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, намагаючись довести, що телеканал проблемний. А чи може він таким бути, якщо впродовж останніх трьох років виготовляє чи не найбільше серед регіональних мовників якісного інформаційного продукту соціального спрямування. Соціальні програми встиг полюбити і буковинський глядач. Так само, як і свіжу порцію щоденних підсумкових новин.

Останні події нас остаточно переконали, що головна проблема телеканалу – це Василь Забродський і як нас запевнили власники, наразі, цю проблему вирішено. Так само вирішено і низку інших проблем , фінансово-майнового характеру, які вочевидь виникли внаслідок конфлікту.

На поточний момент мовлення каналу ТВА відновлено в повному обсязі та у відповідності до ліцензійних вимог, а колектив наполегливо працює над тим, щоб повернути довіру глядачів та партнерів, переконати київських чиновників подовжити телеканалу ТВА ліцензію на мовлення, – першому комерційному телебаченню незалежної України.

Нас не цікавить корпоративна складова конфлікту власників, так само ми жодним чином не збираємося відстоювати чиїсь майнові інтереси, але бути заручниками чи мовчазними свідками категорично не згодні. За професію та улюблену роботу ми боротимемося гуртом і готові доводити нашу позицію на будь-якому рівні.

Знаємо, що колишній генеральний директор ТВА у своїх приватних розмовах та коментарях прямим текстом заявляє, що Ви його всіляко підтримуєте. Кидається в очі й певна неприхована лояльність деяких державних організацій. Але, враховуючи той факт, що Василь Іванович нещодавно, підробивши підпис і печатку, незаконно відібрав у ТВА мовлення та майно, автоматично здобувши авторитет злодія, віри його словам не ймемо. Тобто, не віримо, що голова Чернівецької облдержадміністрації, як людина, що неодноразово декларувала принциповість у питаннях свободи слова та є представником гаранта Конституції , матиме справу з особою, що порушує закони України та намагається знищити провідний буковинський телеканал.

Шановний, Михайле Миколайовичу, щиро сподіваємося на Вашу підтримку та об’єктивність. Адже не менше Вас, усім серцем любимо край, де варто жити, – Буковину, і хочемо надалі працювати на користь краянам.

Головний редактор, Юлія Сафтенко
Кореспонденти: Анатолій Никифоряк
Олена Крохмаль
Ірина Сагайдак
Олександр Ткачук
Емма Антонюк
Сергій Батюк
Ведучі Оксана Мотрук
Руслан Фостій
Наталя Агатій
Ольга Фустій
Ірина Марчак
Артем Кубинський
Відеооператори Іван Мітрік
Янош Піонтковський
Олег Сташкевич
Іван Морараш
Режисери відеомонтажу Ірина Трифаненко
Володимир Данилюк
Володимир Андрійчук
Оператори ефіру Віктор Ляшок
Олександр Остапенко
Олександр Терлецький
Андрій Жиленко
Літературний редактор Анна Станкевич
Програмний директор Ольга Міхалєва
Технічний директор Ігор Бернтал
Комерційний відділ Катерина Пишна-Старчук
Продюсер проектів Аліса Шаповал
Звукорежисер Октавіан Москалюк
Гример Анастасія Семінюк
Головний бухгалтер Алла Кемеровська
Бухгалтер-економіст Олена Паламар
В.о. Генерального директора Тата Кеплер

Реакція Василя Забродського:

Василь Забродський спростовує інформацію наведену у зверненні колективу телеканалу ТВА про, нібито, його підтримку з боку голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. Каже, що ніякої підтримки від будинку з левами не має, а якби й мав, то мовчав би про це. Стосовно позбавлення ліцензії, то Василь Іванович називає канал збитковим і саме це може стати причиною позбавлення ліцензії.

– Ви собі можете уявити, що, якщо у мене справді є така підтримка, то я піду про це говорити підлеглим, – каже Василь Забродський, – що за дурня? Як ви собі уявляєте, що я своїм підлеглим скажу, що у мене є підтримка влади, губернатора і так далі. Це повна дурня. Чергова провокація Пишних, нездалих юристів, які рейдерським шляхом захопили телеканал і зараз намагаються шукати виправдання своїм незаконним вчинкам. Я довів у суді, що мене незаконно звільнили попереднього разу, доведу в суді незаконність свого звільнення і цього разу. Доведу, що дії моїх партнерів є незаконними. Якщо в цей час, канал втратить ліцензію, то це буде результатом тільки незаконної діяльності моїх колег і колишніх партнерів. В тому числі Пишного, який, прикриваючись депутатським мандатом творить \”бєспредєл\”. Людей просто ввели в оману. На жаль, не всі розуміються на тому, на чому розуміюся я. А половині з тих підписантів все одно, хто керівник каналу. Вони це говорять прямим текстом. Їм головне годувати родини, щоби вони мали зарплати. На жаль, дії моїх колишніх партнерів призведуть до втрати ліцензії. Я це розумію. А як Нацрада може продовжити ліцензію каналу, що є банкрутом?

Нині в судах біля десятка цивільних справ, п\’ятнадцять кримінальних проваджень на підставі заяв з обох боків. Напевно, прийдеться провести прес-конференцію. До речі, після прес-конференції Пишної, де вона дурні нанесла, не знаю, як вона диплом юриста отримала, в нашому університеті все можливо, тим більше, що це був перший випуск юристів. Після її заяви я ніде не виступав і нічого не коментував. На Пишного я подам заяву до Адміністративного суду стосовно того, що він продовжує захищати бізнес, власником якого є з 2005 року. Тоді побачимо, як він стане національним героєм разом із Власенком, втративши депутатський мандат.
Стосовно лояльності до мене держустанов, то яка лояльність може бути, якщо сьогодні я викинутий з роботи. До речі, не звільнений, мені зарплату нараховують. Прошу, щоби мене відпустили у відпустку. Цього не роблять, як і не допускають до виконання роботи. Яка лояльність, я ні з ким не маю ніяких стосунків. Крім того, що я хожу по судах і по слідчих, я нічим не займаюсь.

– Ви переглядали один із останніх футбольних матчів із віп-ложі стадіону в досить солідній компанії. Це був просто перегляд футбольного матчу, чи там мали місце й розмови на інші теми?

– Останні років десять я постійно переглядаю футбольні матчі з віп-ложі. Це триває ще з часів, коли президентом \”Буковини\” був Костянтин Кучер. За цей час там побували всі губернатори, так звані олігархи, всі смотрящі, не смотрящі, підглядаючі і підносячі. Це що, означає, що там могли бути якісь інші розмови? Що вирішується на футболі? Я і з Федоруком на футбол ходив, а зараз він називає мене аферистом. Цей злодюга, який 16 років обкрадав місто, що я доводжу в своїх телепрограмах, називає мене аферистом. Час покаже хто аферист, а хто злодій.

Джерело: molbuk.ua

peredplata