Хто \”смотрящий\” за Буковиною і Папієвим?

Хто "смотрящий" за Буковиною і Папієвим?Сьогодні на чат-конференції в газеті \”Час\” генерала Геннадія Москаля запитали наступне: \”Ви назвали смотрящим Продана у Чернівцях. А хто таким є в області, без рішення якого Папієв не жодного не ступить?\”

ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ

Керівник міської влади обирається людьми і діє на підставі закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Голова ОДА ж призначається президентом на термін його повноважень. Це не дає йому гарантій, що президент його не зніме. Тому він повністю підзвітний адміністрації президента, за областю закріплені куратори з адміністрації президента і уряду. Та і кожний крок Папієва контролюється СБУ, працівники якої кожен день пишуть до центру шифрограми про те, що робить губернатор. На такій посаді є багато ворогів – і особистих, і політичних. Тому ця посада з боку керівництва держави більш контрольована – без вказівки і схвалення президента він і кроку не ступить.

Колись, за часів Сталіна, любили казати, що, мовляв, товариш Сталін не знає, товаришу Сталіну не доповідають про те, як безчинствують чиновники на місцях, і що якби знав – всіх би поставив на місце. Сьогодні це не проходить. Президент через свій апарат знає, що робить губернатор. І якщо той робить щось погане, а керівництво не реагує, значить вони заодно.

Світлина – з сайту ОДА

peredplata