Трудові звитяги депутатів-партійців з Буковини

Трудові звитяги депутатів-партійців з Буковини«Час» продовжує інформувати читачів про те, чим же займаються депутати з Буковини в українському парламенті. В минулому числі ми говорили про діяльність депутатів-мажоритарників. Тепер же йтиметься про народних обранців, які до верховної ради потрапили через списки політичних партій. Ми проаналізували інформацію з офіційного сайту парламенту, починаючи з 12 грудня по 20 травня.

Бурбак — на законопроекти мастак

Трудові звитяги депутатів-партійців з Буковини

Контактні дані:
Тел: (044) 255-44-19
Ел. пошта: Burbak.Maksym@rada.gov.ua

В Чернівцях та районах області громадян приймають помічники народного депутата Максима Бурбака. Зокрема, у Чернівцях – з понеділка по четвер з 10:30 до 17:00 по вул. Суворова, 2б, кожного вівторка другого та четвертого тижня місяця по вул. Семена Галицького, 18, у Кіцмані (вул. Миколайчука, 1) – щосереди кожного першого та третього тижня місяця з 12:00 до 14:00, у Вижниці (вул. Українська, 100) – в четвер другого тижня місяця з 10:00 по 14:00, в Берегометі (вул. Центральна, 93) в четвер четвертого тижня місяця з 10:00 до 14:00, у Новоселиці (вул. Центральна, 34) – щочетверга та щоп’ятниці з 10:00 до 13:00, в Хотині (вул. Свято-Покровська, 4б) – по середах першого та четвертого тижня місяця з 10:00 до 12:00, у смт Глибока (вул. Центральна, 88) – по четвергах другого та четвертого тижня місяця з 10:00 до 12:00.

Народний депутат Максим Бурбак в парламенті є головою підкомітету з питань стратегії розвитку митної політики, вільної торгівлі та економічної інтеграції комітету з питань податкової та митної політики, членом Української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС, членом груп з міжпарламентських зв’язків з Португалією, Польщею та Італією.

За вказаний період депутат підготував п’ять запитів, два з яких стосувались порушення закону України \”Про статус народного депутата України\” посадовими особами Чернівецької міської ради (стосується ненадання приміщення під громадську приймальню. До речі, міська рада запропонувала депутату приміщення по вулиці Червоноармійській, 77–В-1). А також три запити до кабміну. Один стосується виділення коштів на добудову моста через річку Прут в селі Маршинці Новоселицького району Чернівецької області. Що важливо для буковинців, то це запит про збільшення лімітів пільгового споживання електроенергії для мешканців Чернівців, які проживають у квартирах, обладнаних електробойлерами (нагадаємо, це питання неодноразово піднімалось після збільшення ціни на електроенергію тим, хто споживає більше 150 кВт). Також Максим Бурбак підготував запит про підпорядкування держпідприємства «Дослідне господарство Буковинського інституту агропромислового виробництва» для подальшого його реформування та розпаювання землі та майна. Ці два останні запити ще не розглянуті.

Максим Бурбак підготував дев’ять законопроектів, які наразі в сесійній залі ще не розглядались. Вони стосуються, зокрема, призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови, порядку формування та перегляду розміру прожиткового мінімуму, моніторингу цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, прав пацієнтів, ринку житлово-комунальних послуг, стимулювання розвитку сімейного підприємництва, порядку здійснення перевірок державних закупівель.

15 травня нардеп двічі виступав з місця щодо питань усиновлення та звіту нацкомісії з питань телебачення та радіомовлення.

Ванзуряк клопоче за дороги та мито

Трудові звитяги депутатів-партійців з Буковини

Контактні дані:
Тел: (044) 255-43-72
Ел. пошта: Vanzuriak.Roman@rada.gov.ua
У народного депутата Романа Ванзуряка у Чернівцях та області діє 7 громадських приймалень. В Чернівцях прийом відбувається щовівторка та щочетверга з 9:30 до 14:00, а в інші дні — з 9:00 до 13:00 по вулиці Заньковецькій, 5 (тел.0986744214). У Глибокій прийом громадян здійснюється по понеділках, середах та п’ятницях з 9:00 до 13:00 у приміщенні Глибоцької райорганізації партії «УДАР» (вул. Першотравнева, 7, тел. 0508763174), в Новоселиці – в той самий час у партійному приміщенні по вулиці Чапаєва, 5 (тел. 0990355020), у Вижниці – о тій самій порі в партійному приміщенні по вулиці Українській, 67 (тел. 0977571339), в Сторожинці – у ті ж години в приміщенні партії по вулиці Некрасова, 20 (тел. 0506910621), в Кельменцях – так само по понеділках, середах та п’ятницях з 9:00 до 13:00 в приміщенні парторганізації по вулиці Бессарабській, 39 (тел. 098863556).

Ударівець Роман Ванзуряк, який також потрапив до парламенту за партійним списком, є головою підкомітету з питань удосконалення Митного кодексу України, уніфікації норм митного законодавства України із законодавством ЄС Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, членом міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки, членом груп з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною та Польщею.

За півроку депутат підготував 6 запитів. Зокрема, щодо надання додаткової субвенції місцевим бюджетам Чернівецької області на капітальний ремонт вулиць і доріг, відновлення діяльності тимчасово закритих у 2010 році пунктів пропуску через українсько-румунський кордон, а також щодо скасування мита на ввезення легкових автомобілів.

Народний депутат підготував чотири законопроекти, більшість з яких також перебуває у стадії ознайомлення. Це, так само створений у співавторстві з іншими опозиційними депутатами, проект постанови про призначення виборів мера в Чернівцях, скасування пільг народним депутатам, законопроект щодо протидії тіньовому імпорту вантажопасажирських автомобілів-фургонів в Україну і спричиненій ним небезпеці на автомобільних дорогах та щодо зарахування плати за надання адміністративних послуг до доходів загального фонду бюджету.

Роман Ванзуряк виступав у парламенті один раз — з місця місяць тому щодо відновлення пенсійного віку для жінок, страхового стажу та порядку визначення пенсії.

У наступних числах часу ми розповімо про депутатські трудові подвиги інших депутатів з Буковини, які перебувають в Києві уже тривалий час. Зокрема, про регіоналів Івана Попеску та Івана Мирного, опозиціонерів Арсенія Яценюка, Андрія Пишного та Геннадія Москаля.

Слідкуйте за нашими випусками!

А депутатам хотілось би побажати активнішої праці на благо Буковини.

Надія ВІРНА

Світлини – з сайту ВРУ

peredplata