Луценко: Судити треба керівництво МВС і його хазяїв

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що нинішнє керівництво МВС потрібно судити за дії під час мирних акцій 24 серпня.

Про це він заявив у інтерв’ю \”Сільським вістям\”, даному письмово.

\”Я вже не раз говорив, що ми живемо в Королівстві кривих дзеркал, де правда і кривда, добро і зло помінялися місцями. Де ще є держава, керівництво якої не тільки не святкує День Незалежності, але й залякує тих, для кого це справжнє свято?\”, – зазначив Луценко.

\”Що є найбільш символічним для характеристики нинішнього стану країни, ніж виклик на допит в МВС за участь у святкуванні Дня Незалежності Героя України, автора Акта проголошення Незалежності Левка Григоровича Лук’яненка, який відсидів 25 років у таборах за свої національні переконання?\”, – запитав він.

Луценко зазначив: \”Секрет Королівства кривих дзеркал, описаний у казці Керолла, дуже примітивний – там усе догори дригом. Щоб не втратити глузд у тій країні абсурду, Аліса перевертала все навпаки\”.

\”Так треба діяти й у нас: підстави для порушення кримінальної справи сформульовані правильно. Але за \”грубе порушення порядку з мотивів явної неповаги до суспільства\” треба судити керівництво МВС і його хазяїв, які зупинили із застосуванням сили мирну демонстрацію\”, – заявив екс-міністр.

\”До того ж зробили це на вулиці Володимирській, яка не була заборонена судом для святкових заходів опозиції\”, – наголосив Луценко.

Він зазначив: \”Річ тут не в міліції, вона мусить виконувати накази свого керівництва. При мені вона таких ганебних дій не робила, народ не била\”.

\”За останні півтора року МВС перетворили з правоохоронного органу на жандармське формування. Вся енергія його нинішнього керівництва спрямована на демонстрацію сили навколо Печерського судилища і покривання бізнес-розбою в країні\”, – заявив Луценко.

\”І нікого з нього не турбує ні зростання злочинності, ні те, що бандитські угруповання зразка 90-х років повернулися до кривавого ремесла\”, – додав він.

\”Проблема не в особистостях новоспечених генералів спецслужб. Попри особистості, це чітка модель кримінальної влади\”, – переконаний Луценко.

peredplata