Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителів

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівМи продовжуємо інформувати наших читачів про парламентську роботу депутатів, обраних за партійними списками, вихідців з Буковини. Сьогодні говоритимемо про довгожителів верховної ради та їхню роботу за період з 12 грудня по 28 травня, аналізуючи інформацію, що міститься на офіційному сайті парламенту (виступи, депутатські запити, законопроекти). Нагадаємо, що у депутатів є ще можливість писати депутатські звернення, але вони до урядової офіційної статистики не входять.

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівПопеску займається персональними даними

Контактні дані:
Тел: (044) 255-47-86
Тел: (044) 255-40-44
Ел. пошта: Popesku.Ivan@rada.gov.ua

Регіонал Іван Попеску в раді є головою підкомітету з питань міжнаціональних відносин комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, головою Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, член групи з міжпарламентських зв’язків з Польщею, Францією, Великобританією.

Депутат з майже 15-літнім стажем сидить у парламенті уже п’яте скликання. Схоже, саме до нього (першого!) треба апелювати буковинській владі, аби області дали гроші на дороги, мости тощо. Бо хто, як не він, знає всі підводні течії, а зважаючи на те, що є депутатом від партії влади, має відкритий доступ до найвищих кабінетів. Проте проблемами області посадовець чомусь особливо не переймається.

За піврічну діяльність Іван Попеску не підготував жодного запиту. Він є автором чи співавтором чотирьох законопроектів, які стосуються персональних даних, трудової міграції та стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (більшість з них прийнято).

Тричі виступив щодо спрощення оформлення віз із країнами ЄС, персональних даних та щодо повноважень Рахункової палати.

Як бачите, про рідний край, де варто жити (але де не живе), нардеп не особливо піклується. А очільники краю, коли заходить річ про нардепів місцевого походження, цього парламентського старожила чомусь ніколи не згадують.

Знаємо також, що його помічниця Ауріка Божеску є депутатом Чернівецької обласної ради від партії регіонів і співавтором ганебного мовного закону, який наразі румунізує Буковину.

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівЩасливий Мирний
Контактних даних немає.

Колишній буковинський міліціонер і нинішній керівник охорони мільярдера Фірташа регіонал Іван Мирний у раді з 2007 року. Хоча й родом він з Полтавщини, однак упродовж тривалого часу жив і працював у Чернівцях. Тому його ми теж вважаємо буковинцем. Депутатом нинішнього сьомого скликання верховної ради він став пізніше, тому його діяльність аналізуватимемо з лютого. Отже, за цей час Іван Мирний, який є членом парламентського комітету з питань європейської інтеграції, а також членом групи з міжпарламентських зв’язків з Швейцарією, підготував у співавторстві лишень один законопроект щодо подвірного забою тварин та обігу молока і сиру домашнього виробництва. А далі все по нулях – ні виступів, ні депутатських запитів.

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівПарламентський генерал

Контактні дані:
Тел: (044) 255-34-85
Факс: (044) 255-32-06
Ел. пошта: Moskal.Hennadii@rada.gov.ua
Веб-сайт: www.moskal.in.ua

Перший заступник голови комітету верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, буковинець Геннадій Москаль добре відомий читачам «Часу», адже щороку під час чат-конференцій відповідає на їхні злободенні запитання.

Депутатствує з 2007 року, хоча в міністерських кабінетах ще з 2000-го. Наразі ж Геннадій Москаль є також членом групи з міжпарламентських зв’язків з Пакистаном та Норвегією.

Буковинець підготував два запити, один з яких адресований генпрокуратурі щодо визнання потерпілими вкладників кредитної спілки «Бісер» (про те, що у них забрали більше 11 мільйонів гривень, «Час» неодноразово писав, а генерал, відповідаючи на запитання вкладників під час чат-конференції в редакції газети, пообіцяв підготувати запит) та вжиття інших заходів з приводу повернення втрачених коштів і захисту їх прав. Інший запит, також адресований Генпрокурору, стосується щомісячного подання статистично-аналітичних матеріалів про стан та структуру кримінальних правопорушень.
Окрім того, нардеп підготував 21 законопроект, більшості з яких є одноосібним автором. Вони переважно стосуються питань діяльності правоохоронних органів, змін до законодавства. Це, зокрема, нашумілий проект криміналізації незаконного візуального стеження за особою, а також щодо криміналізації контрабанди в особливо великих розмірах та інші. Щоправда, досі жоден запропонований Москалем законопроект не підтриманий, більшість з них перебуває на стадії ознайомлення.

14 та 15 травня Геннадій Москаль виступав з трибуни верховної ради стосовно проекту закону його колег по опозиції щодо антикорупційної перевірки чиновників усіх рівнів (проект відхилено), а також виголошував інші пропозиції.

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівПишна депутатська активність

Контактні дані:
Тел: (044) 255-44-99 (приймальня)
Тел: (044) 255-45-15
Ел. пошта: Pyshnyi.Andrii@rada.gov.ua

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Пишний хоча й родом з Тернопільщини, однак навчався, жив і робив кар’єру тут, в Чернівцях. З 2000 року мешкає у Києві, перебував з того часу на різних посадах. В 2007 році навіть був заступником секретаря Ради нацбезпеки України. Наразі – народний депутат. Тому його ми теж зарахували до категорії парламентських буковинців-важковаговиків.

Андрій Пишний є першим заступником голови комітету ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту, членом груп з міжпарламентських зв’язків з Польщею, Бразилією, США, Росією, Німеччиною, Ізраїлем, Великобританією.

За депутатську діяльність підготував шість запитів: щодо збільшення в Державному бюджеті України на 2013 рік необхідного фінансування на соціальні виплати за рішеннями судів чорнобильцям та дітям війни; про недопущення порушення законодавства України окремими установами та організаціями державної та комунальної форм власності в частині закупівлі газу за цінами, що суттєво перевищують граничний рівень; щодо корупційних діянь під час будівництва діагностичного комплексу лікарні «Охмадит»; щодо руйнування системи державного соціального страхування у зв’язку з передачею функцій адміністрування єдиного соціального внеску від Пенсійного фонду Міністерству доходів та зборів України; а також щодо необхідності здійснення генпрокуратурою перевірки законності перебування на посадах членів колегії Рахункової палати.

Народний депутат підготував (є автором та співавтором) 28 законопроектів (проектів постанов верховної ради). Серед них законопроекти щодо забезпечення європейських стандартів публічності в судовій системі; щодо скорочення видатків на утримання народних депутатів України; щодо приведення штатної чисельності правоохоронних органів у відповідність із європейськими стандартами; щодо удосконалення механізму запобігання та протидії корупції; щодо забезпечення трудових прав молоді; щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії корупції; щодо порядку проведення перевірок державних закупівель тощо (всі проекти надані на ознайомлення, ще не розглядались).

Під час обговорень інших законопроектів подав 6 пропозицій, але усі вони відхилені.

Тричі виступив з місця щодо не підтриманого проекту антикорупційної перевірки чиновників усіх рівнів; щодо утворення тимчасової комісії з питань розслідування нападу на журналістів 18 травня та з питань змін до податкового законодавства.

Щодо Буковини, як бачите (як і щодо Тернопільщини), – ні проекту, ні запиту.

Трудові звитяги буковинських депутатів-довгожителівОпозиційний лідер з Буковини

Контактні дані:
Тел: (044) 255-21-52 (приймальня)
Тел: (044) 255-38-89
Факс: (044) 255-25-29
Ел. пошта: Arseniy.Yatsenyuk@rada.gov.ua
Веб-сайт: www.openukraine.org

Завершуємо депутат-огляд чернівчанином Арсенієм Яценюком, головою фракції ВО «Батьківщина». В раді він є також членом комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

За час роботи в нинішньому складі парламенту нардеп Яценюк підготував один запит до генпрокуратури щодо несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп\’ютерів), автоматизованих систем, комп\’ютерних мереж чи мереж електрозв\’язку, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв\’язку або через комп\’ютер.

Арсеній Яценюк є автором/співавтором 60 законопроектів. Як і у більшості опозиційних депутатів, основна їх частина перебуває на стадії розгляду, ознайомлення, доопрацювання або не включені до порядку денного чи взагалі відхилені. Зокрема, це стосується законопроектів про розслідування фактів фальсифікації парламентських виборів 2012 року; про встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях верховної та місцевих рад; про імпічмент президента; про Національне антикорупційне бюро; про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави; щодо запобігання корупційним правопорушенням та нецільовому використанню державних коштів під час здійснення державних закупівель; постанова про 80-і роковини Голодомору в Україні тощо.

Окрім кількох десятків законопроектів, народний депутат мав виступів з місця 60, з трибуни – 31.

Ось як працюють наші депутати. За рік їхньої діяльності ми розповімо читачам про те, як вони виконують свої обіцянки, котрі давали під час виборчої кампанії щодо Чернівецької області.

Надія ВІРНА

Світлини з офіційного сайту Верховної ради

peredplata