16 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів

16 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів16 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя під час мітингу опозиції 18 травня. Про таке в ефірі 5-го каналу повідомив заступник начальника Слідчого управління ГУ МВС України в Києві Валерій Сімон.

«За результатами перевірки виданий відповідний дисциплінарний наказ і вжито заходи дисциплінарного реагування стосовно п\’ятнадцяти працівників», – заявив пан Сімон.

Також Валерій Сімон зазначив, що слідством встановлені особи ще 10 «спортсменів», але їх не можуть затримати за відсутності доказів.

«Встановлені і відомі особи і з цими особами проводилися відповідні процесуальні дії, частина людей з числа групи, яких журналісти називають спортсменами, відома, встановлена. Це не люди, які проживають всі у Білій Церкві, тому сам процес встановлення цих осіб і роботи з ними, проведення відповідних дій, участь в побитті, ви всі знаєте Ольги Сніцарчук, вона неодноразова надавала ці коментарі – вона говорить про особу, яка спричиняє тілесні ушкодження, але при цьому вона не говорить про те, що це робили 30 чи 40 чоловік, тому давай не перемішувати одне з другим», – зазначив правоохоронець.

«На даний час правоохоронні органі усі можливі заходи проводять. Відповідно це підтверджується і притягненням до кримінальної відповідальності Тітушка, і затриманням його у процесуальному порядку, встановленням 11 осіб включно з Тітушком, з числа тих осіб, яких називають спортсменами, є відповідні результати», – зауважив він.

Разом із цим Валерій Сімон додав, що звільнений під заставу Вадим Тітушко на вимогу працівників органів досудового розслідування з\’являється для проведення слідчих дій.

«Це позиція суду і право суду. Суд надав оцінку матеріалам кримінального провадження і прийняв рішення, яке, в принципі, в даній ситуації виправдано… У всякому випадку ця людина на вимогу працівників органів досудового розслідування з\’являється для проведення слідчих дій», – сказав він.

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів – і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

Джерело та світлина «Телекритика»

peredplata