2 червня – вибори мера Новодністровська! Не вір, не бійся, не проси!

2 червня – вибори мера Новодністровська! Не вір, не бійся, не проси!Звернення Руслана Панчишина
до громади м. Новоднiстровськ

Звернутися до вас мене змусили зухвалі й безпрецедентні дії керівника Чернiвецької ОДА Папiєва пiд час виборчої кампанії у нашому мiстi. Особливо хочу повідомити всю цю iнформацiю працівникам бюджетної сфери ГЕС та ГАЕС, оскільки мені не дали можливості з вами зустрітися.

Мені телефонують десятки новоднiстровцiв з обуреннями i запитаннями, чим керується Папiєв, вдаючись до такого беззаконня, i для чого йому так потрiбен Новоднiстровськ. І цi запитання не викликають подиву, оскiльки такого тиску адмiнресурсу пiд час виборів міського голови ще не було нiколи. У цьому зверненнi я постараюсь пояснити, чому йому так потрiбно всадити в крiсло мера людину, якою вiн зможе манiпулювати i керувати.

Тому є двi причини. Перша — це десятки мiльйонiв гривень, якi надходять вiд будiвництва Днiстровської ГАЕС, а друга — можливiсть залишитися на посадi губернатора.
Що стосується коштів: Папiєву потрібен такий мер, який виконуватиме усi його вказiвки щодо використання цих грошей i мовчатиме, коли вони в обхід закону вiддаватимуться сусiду з Сокирян.

До прикладу, впродовж останніх двох рокiв «Укргiдро-енерго» виділило Новодніст-ровську 22 мільйони гривень, з яких місто отримало тiльки 4 мiльйони, а решта 18 віддано Козаку (кажуть, що він знає, як «відкатати» не менше 30% грошей). За цi гроші у Новоднiстровську мали відремонтувати всi дахи, встановити новi лiфти, зробити ремонт шкіл i дитячих садочків. Натомість і нiчого не зроблено, i коштiв немає. І суцiльна мовчанка з боку сьогоднiшнього керiв-ництва Новоднiстровської мiської ради, тому що це керiвництво всадив у крiсло в.о. мера, звичайно, пан губернатор, бо воно його цілком влаштовувало. Це керiвництво до того допрацювалося, що менш нiж за два роки роботи, крiм грошей, вiддало Козаку наш пляж, на догоду останньо-му закрило дитячий табiр «Лiсова казка», а також припинило роботу новоднiстровського радiо.

На щастя, Верховна Рада призначила перевибори у мiстi енергетиків. Папiєв на це зовсiм не розраховував — він робив усе для того, щоб вони не відбулися. Ви би бачили, як у ВР бiгав залою Артем Семенюк i махав руками разом з Чечетовим, щоб депутати не голосували за цi вибори. Але завдяки спiльним зусиллям опозицiйних фракцiй у ВР з третього разу вибори в нашому мiстi все таки призначили. До слова, Семенюк у Новоднiст-ровську пiд час виборiв до ВР в 2012 роцi опинився аж на 3-му мiсцi, але нiкого не звiльнили. Тому тепер Папiєв докладає надзусиль, щоб всадити у крiсло мера свою людину, представника партiї регiонiв Мельника, яким зможе манiпулювати, а значить, манiпулювати грошима, якi належать Новоднiстровську. Вiн добре знає: якщо мером буде обрано Панчишина, то вiн не зможе забирати у мiста кошти, котрі надходять щорiчно від будівництва ГАЕС, незалежно вiд того, хто перебуває на посадi мера. Вiн це прекрасно знає, хоча говорить неправду i лякає людей — мовляв, якщо проголосують за Мельника, то коштiв не буде. Будуть, бо кошти надходять з мiнiстерства енергетики пропорцiйно до виконаних на ГАЕС робiт i незалежно вiд того, хто є губернатором чи мером мiста.

Друга, не менш важлива причина натхненної агітації Папiєва у Новодністровську — загроза бути звільненим з посади голови ОДА у випадку поразки кандидата вiд регiонiв. Про це йому повiдомили з адмiнiстрацiї президента. Тому цією агітацією він агітує, в першу чергу, за самого себе. Папієв майже все життя перебував на керiвних посадах, отож i зараз не хоче залишитися без портфеля на лавi запасних. Отож він зосередив усі можливi й неможливi засоби, щоб забезпечити перемогу на виборах представника правлячої партії, яку представляє. Думаю, ви всі бачите цей цинізм і бруд. Такого «бєспрєдєлу» не було ще на жодних виборах міського голови м. Новодністровськ. Щоб залякували на робочих мiсцях, змушували пiдписуватися в незрозумiлих вiдомостях… Знайте одне — залякують тi, котрi самi бояться. Зрозумійте: якщо йому вдасться вас зараз залякати i в крiсло мера всадять регiонала Мельника, за пiдтримки якого вам пiдняли тарифи на воду до 15 гривень, то до 2015 року Новодністровськ позбавлять статусу мiста, закриють міську лікарню, щоб заповнити стацiонар у Сокирянах, i здійснять ще багато подібних «грандіозних» планiв, спрямованих на знищення нашого мiста. Звертаюсь до вас як до розумних i освiчених людей: приходьте на вибори i не бiйтеся дешевих погроз. Коли у кабiнцi для голосування ви залишитеся наодинці зi своєю совістю, обов’язково згадайте, як вам погрожували, вам, людинi праці, як вас незрозумiло хто залякував. І тільки пiсля цього голосуйте. На виборчих дiльницях буде бiльше двох десятків журналiстiв і народних депутатів зі столиці та з області, спостерігачів, якi нiкому не дозволять зазирати вам у бюлетень. Не бiйтеся, нiхто вас не звiльнить, бо звiльнять Папiєва. Я дуже розраховую на вашу смiливiсть i впевненість. Вони вже поміж себе називають нас новоднiстровськими холопами, яких залякали. Тож доведімо усі разом, що це не так. Що ми, новоднiстровцi, нікого ніколи не боялися i не будемо боятися. Це йому, Папiєву, зараз дуже страшно, бо на кону його посада i його кар’єра. І пам’ятайте, що за нами стоять лiдери опозицiї Арсеній Яценюк, Володимир Кличко, Олег Тягнибок, котрі також сподіваються на нашу сміливість і свідомість. Пiднімаймося і єднаймося, щоб гуртом вiдстояти iнтереси нашого українського мiста i нашої української держави!
З повагою, кандидат на посаду
мiського голови м. Новоднiстровськ
вiд об’єднаної опозиції — партії УДАР i ВО «Свобода» — Руслан ПАНЧИШИН

peredplata