Журналістів одягнуть в жовті жилети

Журналістів одягнуть в жовті жилетиУ МВС планують продовжити практику видачі журналістам спеціальних жилетів під час масових заходів і поширити її на інші регіони.

Про це повідомив виконуючий обов\’язки начальника управління зв\’язків із громадськістю МВС Сергій Бурлаков, передає УКРІНФОРМі.

\”Жилети матимуть певний колір і напис \”Преса\”. Лише тоді під час масового заходу буде зрозуміло, що визначена особа є працівником ЗМІ\”, – розповів він.

Бурлаков зазначив, що подібна практика захисту журналістів не є новою. Подібний досвід є у Німеччини і Росії.

Нагадаємо: під час проведення акції опозиції \”Вставай, Україно!\” у Донецьку, 31 травня, журналістам надали яскраві жилети і запропонували по міліціонеру для охорони. Такі заходи безпеки спричинені нападом на журналістів у Києві 18 травня під час аналогічної акції.

Також \”Укрінформ\” повідомляє, що з початку 2013 року за 171 статтею ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів – ред.) було розпочато 38 кримінальних проваджень. Про це 3 червня повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Олег Татаров під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

\”З початку року правоохоронними органами розпочато 136 кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень стосовно працівників засобів масової інформації. Це і злочини проти власності, і проти особи, і хуліганські дії, побої та інше. Стосовно перешкоджанню професійній законній діяльності представників ЗМІ, цього року розпочато 38 кримінальних проваджень\”, – сказав він.

Також Татаров зазначив, що минулого року за відповідною статтею розпочато було лише одна кримінальна справа. \”Йде прогрес і реагування відповідно до заяв, які надходять до правоохоронних органів\”, – додав він.

peredplata