Америка ввела санкції проти авіакомпаній «Буковина» (Чернівці) і UMAir (Київ)

Америка ввела санкції проти авіакомпаній «Буковина» (Чернівці) і UMAir (Київ) США ввели санкції проти авіакомпаній UMAir (\”Українсько-середземноморські авіалінії\”, Київ) і \”Буковина\” за співробітництво з іранськими авіакомпанії Mahan Air і Iran Air. Про це сказано в повідомленні Міністерства фінансів США.

За інформацією американської влади, українські авіакомпанії сприяли поставці іранським авіакомпаніям літаків, які використовувалися для перевезень Корпусу стражів ісламської революції, Міноборони Ірану й ліванської Хізбалли, у тому числі для поставок вантажів у Сирію.

Зокрема, за даними Мінфіну США, UMAir передавала Mahan Air літаки BAe-146 Avro RJ100 і навчала пілотів й інженерів цієї авіакомпанії.

У повідомленні також зазначається, що \”Буковина\” разом з UMAir з 2010 року експортувала в Іран десятки літаків, які потім використовувалися для польотів у Сирію, і зараз у цій країні на їхнє ім\’я зареєстровано 25 повітряних суден.

Також США ввели санкції проти основного власника UMAir і \”Буковини\” ліванського бізнесмена Родріга Мерхежа.

Крім того, під санкції за схожими причинами потрапили також авіакомпанії \”Киргиз Транс Авіа\” (Киргизстан) і Sirjanco Trading (ОАЕ).

Компанії, проти яких введено санкції, не зможуть одержати американські візи для своїх співробітників, кредити від американських фінустанов, а також проводити фінансові операції під юрисдикцією США.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія включала авіакомпанію UMAir у список компаній, яким заборонено польоти в країни Європейського Союзу (виключена із цього списку у квітні 2011 року).

Водночас в компанії Um Air Iнтерфакс-Україна сказали, що українськi авiакомпанiї \”Буковина\” (Чернiвцi) та \”Українсько-середземноморськi авiалiнiї\” (Um Air, Київ) не продавали повiтрянi судна експлуатантам Iсламської Республiки Iран.

В авiакомпанiї зазначили, що протягом багатьох рокiв вона є призначеним авiаперевiзником вiд України для регулярних польотiв до Iрану i здiйснює авiацiйнi цивiльнi перевезення в суворiй вiдповiдностi з вимогами мiжурядового двосторонньої угоди про повiтряне сполучення мiж Україною та Iсламською Республiкою Iран.
Джерело: Ukranews

peredplata