В Чернівцях презентували он-лайн систему навчання членів виборчих комісій

В Чернівцях презентували он-лайн систему навчання членів виборчих комісійВ Чернівцях координатор проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Центральною виборчою комісією України та за організаційної підтримки ВГО «Комітет виборців України» (КВУ) презентували новостворену он-лайн систему навчання членів виборчих комісій.

Презентацію проводили радник з виборів та урядування Координатора проектів ОБСЄ в Україні Євген Побережний та представник секретаріату Центральної виборчої комісії Сергій Ружанський.

На заході були присутні представники територіальних та окружних виборчих комісій, представники місцевих осередків політичних партій, громадських організацій та ЗМІ, експерти з питань виборів, які ознайомилися з можливостями ресурсу, який наразі спрямований на підготовку працівників виборчкомів з проведення виборів народних депутатів України, а в перспективі може використовуватися для проведення навчання на будь-яких виборах в Україні.
Як зазначив Євген Побережний, система складається з модуля дистанційного навчання, бібліотеки («бази знань»), банку тестових запитань, бази даних користувачів та аналітичних інструментів.

Система має низку переваг, зокрема вона дозволяє ЦВК за мінімальних організаційних і матеріальних витрат охопити максимальну аудиторію, контролювати зміст навчальних матеріалів та якість навчання, застосовувати індивідуальний та груповий підхід до навчання, робити статистичний аналіз проблемних питань, підтримувати зворотній зв\’язок із користувачами, систематизувати інформацію про дійсних та потенційних членів виборчих комісій для формування бази даних кадрового резерву.

Складовою Системи є бібліотека, в якій можна знайти різноманітні документи та інформацію щодо проведення виборів, зокрема: законодавство та підзаконні акти; посібники, в тому числі графічні та відеоматеріали; затверджені ЦВК форми виборчих документів і зразки їх правильного заповнення; а також питання-відповіді.

Система має великий запас гнучкості і може використовуватись як для навчання членів виборчих комісій, так і для підвищення рівня знань та інформування інших учасників виборчого процесу. Також вона розширює можливості для проведення навчання не лише Центральною виборчою комісією, але й іншими суб‘єктами виборчого процесу. Крім цього, Система може бути використана як допоміжний інструмент при проведенні очного навчання. Контроль за наповненням системи та доступом користувачів здійснюватиметься ЦВК.

Передача системи від розробників до ЦВК запланована на червень 2013 р. Протягом травня – липня 2013 р., за організаційного сприяння ВГО «Комітет виборців України», в рамках Проекту проходять регіональні презентації системи у 26 містах України.

Восени 2013 р. Координатор проектів ОБСЄ в Україні планує провести навчання для представників політичних партій України щодо застосування системи.
Перейти на сторінку Системи можна за посиланням.

Про це повідомили в Чернівецькій обласній організації «Комітет виборців».

peredplata