Фірташа в дитинстві ледь не втопили

Фірташа в дитинстві ледь не втопилиУ рідному селі Дмитра Фірташа щонеділі читають молитву за його здоров\’я, хоча односельцям важко пробитися до бізнесмена.

Як пише Газета.Ua, у селі Синьків Заліщицького району на Тернопільщині Фірташ побудував церкву, відремонтував садок та школу. Тепер будують новий дім культури.

Односельці відзначають, що коли він приїздить до села, то вся вулиця забита машинами.

У дитинстві Фірташ дружив з сином свого класного керівника Івана Гречка, але зараз старому чоловіку не пробитися до бізнесмена.

\”Слабуємо 10 років, хата валиться, а пенсії не вистачає. Якось як він приїхав, то пішов побачитися. Чекав біля паркана пару годин. Вийшла його мама і сказала, щоб я не чекав, бо він нічого не дасть. Син також якось ходив. Дмитро сказав прийти зранку, а зранку його не було, поїхав\”, – розповів Гречко.

У селі кажуть, що у школі Фірташ був середняком. Сидів на останній парті, ніколи не порушував дисципліну. Був мовчазний.

\”Його на вулиці кликали Тунько, Дмитро-Дмитрунько-Тунько. Отак воно пішло\”, — розповідає сусід 55-річний Іван Шевчук. Його мати 89-річна Ганна Іванівна є одною із хрещених мільярдера. За місцевою традицією діти мають по кілька хрещених.

\”Тунько в драці ніколи не був. Як котрісь бахурі билися, то любив стояти збоку і сміятися. Казав: за що дурні б\’ються? Такий батько його спокійний, і він такий був\”, – згадав він.

Також Шевчук пригадує, що раз ледь випадково не втопив Фірташа.

\”Біля нашої хати була купа снігу. Я її водою полив, щоб можна було на санях кататися. Фірташ і ще один його одноліток сіли, а я як потручив їх ззаді, то вони прямо в потік полетіли. Води там їм по шию було. Швидко їх на п\’єц грітися, шмаття на шнурок сушити кинули\”, – згадав друг дитинства Фірташа.

Джерело

peredplata