Пальне дорожчає.Але їхати будемо

Міністерство енергетики та вугільної промисловості Україні не очікує підвищення цін на паливо в роздрібних мережах АЗС до середини третьої декади вересня.

Про це повідомив заступник директора департаменту нафтогазової промисловості Міненерговугілля Костянтин Бородін, цитує чиновника ТСН.

За його словами, головним чинником збереження цінової стабільності є значні запаси нафтопродуктів, куплені учасниками ринку до введення підвищених ставок акцизів 1 вересня.

\”На 1 вересня перехідні залишки становили близько 800 тисяч тонн, що еквівалентно роздрібним продажам протягом 25-27 днів. Поки це паливо не буде розпродано за старими цінами, секретаріат ЕАГ (Експертно-аналітична група) не буде включати нові ставки акцизу в свою розрахункову формулу\”, – заявив Бородін.

За прогнозом Міненерговугілля, сумарне споживання світлих нафтопродуктів в Україну у вересні складе від 900 до 950 тис. тонн.
Крім того, збереження цінової стабільності на ринку будуть сприяти позитивні фінансові результати роботи мереж АЗС в літні місяці.
\”Уряд пішов назустріч операторам ринку у травні-серпні. Зниження акцизів підтримало попит з боку споживачів на тлі зростання світових цін. За літо більшість компаній змогли акумулювати великі запаси нафтопродуктів. Сьогодні ці запаси повинні спрацювати на весь ринок, на забезпечення цінової стабільності на ньому\”, – підкреслив Бородін.

Збереженню цін, на думку чиновника, сприяє і наближення дати завершення спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів, яке веде Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, 24 січня 2011 Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про початок спеціального розслідування щодо збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україну, результатом якого може стати введення мита на паливо.

peredplata