Пошкодження пам\’ятника Емінеску – це примітивна провокація

Пошкодження пам'ятника Емінеску - це примітивна провокаціяПро це сьогодні заявив голова обласної організації партії ВО «Батьківщина», член політради партії Іван Мунтян.

– Влада постійно провокує такі проблеми, щоб відволікти увагу громадськості від проблем, які є в області, – сказав Іван Мунтян. – Це замовлення, аби показати міжнаціональне питання, за яким ми не можемо об\”єднуватися з Європою. Навіщо сіяти ворожнечі там, де її немає. Адже Буковина – це толерантний край.

Також прозвучала інформація, що люди, які відсікли голову пам\”ятнику Емінеску, агітували на виборах за Партію регіонів.

Нагадаємо, що в ніч з 13 на 14 червня голову від погруддя Емінеску знайшли в озері в селі Димка Глибоцького району. Тоді голова ОДА Папієв, голова обласної ради Гайничеру натякнули на те, що то зробили опозиціонери, націоналісти. Згодом з\”явилась інформація, що погруддя пошкодили люди, наближені до Партії регіонів.

Згодом, як повідомив СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, вандалів вдалося встановити та затримати. Ними виявились четверо місцевих мешканців. Пошкоджену частину погруддя, а саме голову, правоохоронці знайшли в озері села Димка, Глибоцького району. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Наразі, триває слідство.

Світлина citizenjournal.info

peredplata