Чернівецька «Батьківщина» тримає глуху оборону

Чернівецька «Батьківщина»  тримає глуху оборонуСаме такий висновок можна зробити після прес-конференції лідера Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна.
Він першим розповів журналістам про об’єднання у Києві. І першим у Чернівцях зробив заяву, що тут не поступляться місцем фронтовикам. Швидше, не поступляться керівними місцями.

Іван Мунтян сказав: «Змін у ВО «Батьківщина» після об’єднання не відбулося і не відбудеться. Тільки через 2 роки, згідно зі статутом, почнуться районні та обласні партійні конференції…». До того часу неможливо щось змінити у керівництві партією. Тобто ні Бурбак, ні Каспрук, ні Федорук, ні Москаль та інші вчорашні фронтовики навіть мріяти не можуть про якісь посади у керівництві ВО «Батьківщина» Чернівецької області.

Голова Іван Мунтян і його заступник Олена Гливко не поступляться ні на крок. Хіба що можуть бути окремі докооптації у бюра. Але це за умови, якщо хтось помре чи за станом здоров’я не захоче чи не зможе виконувати ке-рівних функцій.

Найбільше, що здобули фронтовики, – це місце голови політради для Арсенія Яценюка та ще 6 членів при ньому з Буковини.
Чи не з цих причин непоступлення «корінними» батьківщинівцями завойованими для них Юлією Тимошенко посадами ще жодний вчорашній фронтовик у Чернівецькій області не подав заяви на вступ до ВО «Батьківщина». Принаймні, на вчорашній день Івана Мунтяна ніхто з ФЗ не просив про політичний притулок у ВО «Батьківщина».

А йому й не дуже їх треба. Бо тільки за неповних 3 роки керування до партії Юлії Тимошенко вступило більше 2000 нових членів. Щоправда, про вигнання майже 1000 тушок (за кількістю «тушок» Буковина перша в Україні) Іван Мунтян волів краще скромно промовчати.
Та журналісти не дали…
Петро КОБЕВКО

peredplata