Замість роботи з виборцями депутати витрачають гроші на сім’ю, авто та листівки

Замість роботи з виборцями депутати витрачають гроші на сім’ю, авто та листівкиГроші, які депутати отримали, додатково до своєї зарплати, на виконання депутатських повноважень за грудень, вони витратили на ремонт своїх автомобілів, вітальні листівки з Новим роком чи просто зарахували до своєї зарплати.

Оскільки депутати не звикли звітувати перед громадськістю, як саме вони витрачають отримані від держави гроші — рух ЧЕСНО сам запитав їх про це.

Як відомо, народні депутати окрім зарплати, отримують гроші на відшкодування витрат «пов’язаних з виконанням депутатських повноважень».

За словами депутата Володимира Ар\’єва, ця сума складає 17 тисяч 400 гривень, фактично це ще одна депутатська зарплата щомісяця. Як же у грудні їх витратив сам депутат Володимир Ар\’єв? Він розповів, серед іншого, що витратив їх на обслуговування власної машини. Думаю, виборці Святошинського району, де він був обраний, щасливі будуть почути таку новину.

Відповідно до поданої в ЦВК декларації за 2011 рік депутат Ар\’єв є власником Mersedes glk 2009 року, а його родина володіє BMW x6 2009 року.

Чи міг би депутат Ар\’єв виконувати свої депутатські повноваження, якщо б він їздив до своїх виборців, які проживають у Києві, на громадському транспорті? Очевидно, так.

Чи міг би він ремонтувати свою машину за зарплатню, яку йому платить держава з грошей платників податків? Так. Але депутат навіть не соромиться розповідати, що обслуговувати його машину маємо ми з вами – платники податків.

Так само чинить і депутат, письменник Володимир Яворівський. Нардеп навіть не знає, а скільки ж йому держава заплатила у грудні за робочі дні спілкування з виборцями. Йому ці гроші просто «ідуть на його картку».

Депутат Яворівський :”А чи отримували ви гроші на виконання депут повноважень — мабуть, так

ви навіть не знаєте?

Мені гроші йдуть просто на карточку”

Отже куди пішли 17 тисяч гривень у пана Яворівського? На пальне для його машини, на привітальні листівки з Новим роком і Різдвом і «трішки доплатив помічникам».

Як відомо, на утримання помічників держава виділяє окремі кошти.

Депутат Володимир Яворівський, відповідно до поданої до ЦВК декларації, має два автомобілі: Mersedes Benz S 450 та Mitsubishi Pajero.

Як відомо, виборці пана Яворівського проживають на Троєщині у Києві, а в столиці громадський транспорт досі ходить більш-менш регулярно. Народний депутат міг би поспілкуватися зі своїми виборцями просто у громадському транспорті.

Депутат-регіонал Ельбрус Тадеєв відверто розповів, що гроші, призначені на виконання депутатських повноважень, витратив на свою сім\’ю.

Мабуть, народний обранець Тадеєв або просто не зрозумів запитання, або не побачив жодної різниці між зарплатою та грошима, виділеними на «виконання депутатських повноважень».

Натомість ще один депутат від Партії регіонів Віктор Янукович взагалі не пам\’ятає, чи отримував гроші на виконання депутатських повноважень. Мабуть, вони йому так і не знадобились.

І наостанок відповідь новообраного депутата від партії \”Свобода\” Олега Гелевея.

Він як і регіонал, ймовірно, зарахував гроші, що нарахували йому за половину місяця ( в грудні нові депутати працювали не повний місяць) до своєї зарплати. Згодом взагалі з\’ясувалось, що усіма виділеними державою на його діяльність грішми, у тому числі і на виконання депутатських повноважень, займаються його помічники.

Джерело – громадський рух \”ЧЕСНО\”

peredplata