В Чернівцях роздавали примірники Конституції України

Активісти Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» в День Конституції на Центральній площі міста нагадали буковинцям про їхні конституційні права, вручаючи перехожим примірники Конституції.

Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян зауважив, що підготовка до акції виявила несподіваний факт: люди не лише мало знайомі зі своїми правами, але й мають обмаль можливостей ознайомитися з ними. «Коли ми захотіли до акції закупити кількадесят примірників Конституції України в Чернівцях, це виявилося неможливим: максимум по 1-2 екземпляри в книгарнях. Більшу партію довелося замовляти їх аж на сусідній Тернопільщині, і то забрали останнє – навіть півсотні не назбиралося. Тож упевнений, що сьогоднішня акція насправді дуже корисна і потрібна людям. Вони мають права і мають ними користуватися, і ми їм у цьому допомогли», – зазначив лідер крайової «Батьківщини».

Перехожі дуже позитивно сприймали наміри партійців вручити їм Конституцію.

Останній з наявних примірників Іван Мунтян вирішив вручити керівництву області, аби у своїй роботі не забувало про права громадян України.

На жаль, Будинок з левами у День Конституції України був замкнений, на стук у двері відгукнулися лише охоронці. Вони не дозволили депутатові облради і керівнику депутатської фракції «За Батьківщину» Іванові Мунтяну пройти до приміщення облради і розшукати хоча б чергового.

Тож Конституція дісталася їм, і поки з затяжних вихідних очільники краю повернуться до роботи і отримають переданий їм примірник Основного закону, свої права встигнуть вивчити і охоронці влади.

Про це повідомляє пррес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”.

peredplata