\”Знання\” непотрібні чернівецькій владі

"Знання" непотрібні чернівецькій владі20 вересня чернівецька міська влада в суді спробує вигнати з орендованих приміщень Чернівецьку обласну громадську організацію товариства \”Знання\”, а з нею і громадські організації, які та створила. Про це розповів журналістам на засіданні Чернівецького прес-клубу реформ голова правління облтовариства \”Знання\” Ярослав Курко.

Віддавати без бою приміщення вони не збираються. Адже є сумлінними та належними орендарями. А Чернівецька міська рада відмовляється продовжувати договір оренди на новий термін. Так, \”Знання\” ще 20 липня отримало листа від департаменту економіки, в котрому вказано, що договір оренди припинено, а на новий термін не продовжено і зобов’язано звільнити приміщення за три дні. Та й відчужувати приміщення, в яких перебувають в тому числі об’єдання громадян, заборонено законом! Окрім того товариство це має майже півсотлітню історію.

Керівники та члени товариства \”Знання\” спершу думали, що влада отямиться. Навіть питання підняли на раді при губернаторові Папієві. Папієв послухав… І з 8 червня нічого не вдіяв. А далі – суд. І скаже тоді – то суд хай вирішує. І буде, як завжди, \”я – не я і хата не моя\”.

Тому будь-які ілюзії, що то не особливо подумавши над наслідками певна група людей в міській раді з особистої неприязні до \”Знання\” (а може і знань взагалі) та з бажанням отримати приміщення в центрі міста, все провернула, у представників \”Знання\” зникли. Цілком зрозуміло є економічний інтерес у певних осіб і немає політичної волі у першої особи в краї.

Та здаватися ніхто не збираєтсья. Кажуть, будуть звертатися скрізь і всюди, де тільки можна. Треба – і до Европи дійдуть. Але, якщо подумати, що буковинському чиновнику Европа. Він чхати хотів і на неї, і на нас усіх разом узятих. Тут треба рішучіших дій. Треба скликати громадських активістів та журналістів, аби ті стали на захист демократії та свободи слова. Бо ж саме в товаристві \”Знання\”, де з 1999 року діє Чернівецький прес-клуб реформ, журналістам було зорганізовано тисячі зустрічей, прес-конференції, де журнаілсти обговорювали гострі питання та отримували різні думки, де був майданчик для дискусій.

Владі того не треба. Краще хай там буде якийсь енний бутік чи ганделик. Тоді їй краще – менше альтернативних, відмінних думок, менше таких ненависних їй знань.

Та й політичним душком віддає ця розправа. Адже всім відомо, що керівництво прес-клубу та й самого товариства \”Знання\” – фронтовики, депутати місцевих рад.

Про розвиток подій – читайте далі…

peredplata