Микола Федорук: \”Дерибан закінчився. Почався розпил\”

Микола Федорук: "Дерибан закінчився. Почався розпил"Сьогодні в Чернівцях три народні депутати від ВО \”Батьківщина\” – Микола Федорук, Олександр Фищук, Максим Бурбак – зустрілись з журналістами, аби прозвітувати про свою депутатську діяльність.

Зокрема, Микола Федорук заявив, що він на законодавчому рівні пропонуватиме змінити норму, за якою місцева рада 2/3 голосів може знімати з посади обраного громадою мера, голову сільської чи селищної рад. Адже тільки за останні два роки більше 100 голів було знято, використовуючи цю норму закону. Федорук пропонує, аби окрім голосування депутатів про недовіру голові був також місцевий референдум, який би і визначав долю обраного керівника.

– Іде повний наступ на місцеве самоврядування, – підсумував Микола Федорук.

Верховну Раду не вдалось переламати через коліно, запевнив Микола Федорук, але те, що наразі робиться в парламенті, викликає великі небезпеки. Зокрема, закон про векселі тощо свідчить про те, що нинішня влада на сьогоднішній день дбає лишень про те, як розпилити ту чи іншу частину бюджету з тим, щоб багаті стали ще багатшими. Адже за неофіційними даними, завдяки вексельній афері хочуть заробити 20 мільярдів гривень.

Загалом Микола Федорук оцінив роботу партії і власну на трійку. Зауваживши, що опозиція працює в складних умовах.

На наше запитання дати оцінку роботи, здобуткам та невдачам нинішнього очільника міста Віталія Михайлішина, то Микола Федорук відмовився це робити, вказавши, що оцінки нехай дають люди.

Коли ж заговорили про мерські вибори, то Микола Федорук зазначив, що провладна більшість дуже боїться виборів мера. Адже думає, що на вибори піде саме Федорук. Коли ж журналісти зауважили, нехай би сказав їм, що не йде. Але Микола Федорук сказав: \”А потім брехати?\” На уточнююче запитання – то таки підете на вибори?, Микола Федорук не відповів.

Він тільки наголосив, що наразі справа щодо його усунення з посади міського голови перебуває в Європейському суді з прав людини.

peredplata